Webbhotell för wordpress – Kinsta

Publicerad: 2019/01/31

Uppdaterad: 2023/08/08

blog ikon

Om du inte har hört talas om Kinsta är jag exalterad över att introducera dem för dig. De har verkligen en unik och kraftfull plattform, med en av våra favoritkriterier, en fantastisk bra support.

Kinsta är ett webbhotell som nyligen börjat aktivera sig på den svenska marknaden. De specificerar sig på Wordpress hosting. De är alltså inte som de andra webbhotellen vi skriver om. Utan Kinsta besitter spetskompetens när det kommer till att hantera Wordpress hemsidor.

Detta är speciellt bra för att de flesta webbyråer arbetar med Wordpress för sina klienter, det är även det absolut mest populära verktyget för hemsidehantering.

”Vi på hittawebbhotellet välkomnar varmt vår nya samarbetspartner Kinsta till vår lista.”

Som ni vet så rekommenderar vi inte webbhotell som vi inte känner till. Därför har vi en väldigt begränsad lista, med tanke på att det finns över 30 webbhotell i Sverige och 100tals om vi skulle inkludera webbhotell från andra delar av världen. 

För och nackdelar med Kinsta som val av webbhotell

Fördelar:

 • Snabba prestanda (PHP 7.1 / 7.2 / 7.3, HTTP / 2, NGINX, MariaDB)
 • Drivs av Google Cloud Platform (Bland de snabbaste ladd tiderna i världen)
 • Gratis SSL-certifikat (via Lets encrypt)
 • Gratis CDN (Läs mer om vad en CDN är) https://www.incapsula.com/cdn-guide/what-is-cdn-how-it-works.html
 • Support i klass med misshosting (Till deras sida på vår hemsida) – Väldigt bra med andra ord
 • Automatiska backups
 • Utmärkt säkerhet (DDoS-skydd, brandväggar och 24/7 övervakning)
 • SSH-åtkomst, WP-CLI och Git
 • Anpassad adminpanel med analys / statistik
 • Gratis hemsideöverföringar

 

Nackdelar:

 • Controlpanelen är inte översatt till svenska än (Kommer uppdateras om någon månad)
 • Deras enklast webbhotell börjar på 270kr/månaden, vilket är betydligt dyrare än många andra alternativ. Men är du ute efter det absolut bästa på marknaden, då kommer det också kosta. Här får du en snabblänk till ett billigt webbhotell.

Gå till Kinsta

Utifrån min erfarenhet så finns det inte många webbhotell på den svenska marknaden som liknar Kinsta, i den mening att de är ett webbhotell som erbjuder Premium Wordpress webbhosting. Visserligen erbjuder våra andra webbhotell vi jämför, den smarta funktionen one-click installer för Wordpress. 

Om du är en av de som läser detta som idag har en eller fler Wordpress hemsidor på något av de webbhotellen vi jämför, rekommenderar jag varmt att du prövar Kinsta, de erbjuder en 30 dagars pengar tillbaka garanti, vilket resulterar i att du kan gratis pröva deras tjänst.

Dock vill jag upplysa dig om de har en väldigt låg uppsägningsandel, så bered dig på att stanna ett bra tag. 

Vad gör Kinsta unikt?

 

 

Låt oss nämna ett par områden Kinsta verkligen har gjort det bättre än många andra webbhotell.

 

 

 

 

MyKinsta Admin & Analytics

De flesta webbhotell använder cPanel (som Misshosting), och andra använder en enkel instrumentbräda med begränsade alternativ, har Kinsta utvecklat sitt eget robusta admin panel. Där har du tillgång till alla nödvändiga funktioner du kan tänkas behöva, men du får också en massa analyser om din hemsida. Det är överlägset den mest välutvecklade analysplattformen jag har sett.

 

 

Hjälpsam och vänlig support

Nästan alla webbhotell säger och strävar efter att ha en väldigt bra support, och de webbhotellen vi jämför har faktiskt det. Kinsta är inget undantag, du får vad du betalar för och lite till. Deras supportteam är tillgängligt via chatt 24/7, direkt i admin panelen. Glöm inte att dessa är Wordpress experter, så de kan hjälpa dig med allt rörande Wordpress. 

 

Early adopters av ny teknik

Eftersom Kinsta är en mindre organisation har inte de den strukturella trögheten, många andra stora företag får. Därför kan de vara väldigt agila med att uppdatera deras plattform vid förändringar inom branschen. 

Vad som kan ta månader för stora företag att genomföra, utför Kinsta på några veckor. Ett utmärkt exempel är hur de gjorde PHP 7.2 tillgänglig för alla sina kunder inom en vecka eller så när det släpptes. Detta är otroligt viktigt, vi hade en av våra hemsidor hos Surftown och de erbjuder fortfarande inte stöd för 7.2, vilket gjorde att vi behövde byta tillbaka till misshosting som var snabba på att uppdatera. 

Om du är en av den lilla klicken människor som gillar att vara först med ny teknik, är Kinsta rätt val.

 

Kinstas säkerhet

Kinsta är proaktiv när det gäller hanteringen av din hemsidas säkerhet. De erbjuder flera funktioner som kommer att hålla din WordPress hemsida säker.

Gratis SSL-certifikat via Lets encrypt

Kinsta erbjuder gratis SSL-certifikat för alla dina hemsidor. De är standardiserade med alla planer och är otroligt lätta att installera från MyKinsta-instrumentpanelen. Allt är helt automatiserat, och det tar ungefär 5 minuter att vara igång på https.

 • Få igång SSL med några få klick
 • Automatisk förnyelse: Du behöver aldrig oroa dig för att din SSL försvinner

Du kan också så klart använda egna SSL-certifikat.

Wordpress uppdateringar

WordPress släpper både större och mindre uppdateringar. De viktigaste uppdateringarna innehåller vanligtvis nya funktioner, medan de mindre uppdateringarna innehåller buggfixar och säkerhetsuppdateringar som håller din hemsida säker.

Det fina är att Kinsta uppdaterar dina hemsidor vid mindre uppdateringar, de större måste du själv implementera. 

De upptäcker och förebygger hot

Kinsta använder ett program som heter New Relic för att ständigt övervaka alla hemsidor på sin plattform. De kontrollerar din hemsida varannan minut, vilket motsvarar 720 kontroller per dag.

Det här hjälper inte bara till att hålla din hemsida säker, den identifierar också områden där du kan öka din hemsidas prestanda.

Gratis Hack Reparation

Om din hemsida skulle bli hackad, kommer de att fixa det gratis, och göra det till sin första prioritet för att få dig att komma igång så snart som möjligt. Detta är väldigt unikt bland webbhotell.

Förbjudna plugins
 

Kinsta har en lista med förbjudna plugins, men de är förbjudna av en anledning: prestanda och säkerhet. Vissa WordPress-plugins använder ouppdaterade och osäker kod som sätter dig i riskzonen för en attack. Andra kan helt enkelt sakta ner din hemsida eller utföra funktioner som Kinstas plattform redan tillhandahåller.

 

Här är listan!

Kinsta Backups

Säkerhetskopieringen är relaterat till säkerhet, men jag valde att ge dem en egen kategori. Det här är ett område där Kinsta som webbhotell för wordpress verkligen levererar. 

Automatiserade säkerhetskopior

Detta är standard i de flesta fall och Kinsta är inget undantag. De utför full (filer och databaser), automatiska, dagliga säkerhetskopior av din hemsida.

Du kan öka din automatiska backupfrekvens till var 6: e timme, eller till och med varje timme, mot en extra avgift.

Backups när du vill

Skapa säkerhetskopior av din hemsida när som helst, förutom de automatiska säkerhetskopieringarna som sker varje natt.

Back tracka

Välj från någon av dina tillgängliga säkerhetskopior, och med några klick, återställ automatiskt den versionen av din hemsida. Kinsta gör en säkerhetskopia av din hemsida innan återställningen, bara om du behöver återgå tillbaka.

Hämta .zip

Kinsta låter dig nu ladda ner ett .zip-arkiv per vecka som innehåller hemsidans filer och databaser.

Nu till ett ämne vi inte skrivit om tidigare här på bloggen. 

Kinsta erbjuder gratis CDN (Content Delivery Network) i de flesta av deras webbhotell paket. Nu undrar du säkert vad är en CDN då? 

En CDN har till uppgift att göra din hemsida snabbare för användaren. Istället för alla dina bilder, CSS och JavaScript-filer laddas ned från en och samma server oavsett vilket land du befinner dig i, kopieras dessa filer och sprids ut bland servrar över hela världen. Om någon från Tyskland besöker din hemsida, hämtar de filerna från närmaste server i Tyskland eller ett när liggande land. 

CDN Partner

Kinsta har samarbetat med KeyCDN för att erbjuda en CDN som är integrerad direkt in i plattformen. Du får tillgång till allt från din MyKinsta dashboard.

Punktar (POP)

POP: er avser antalet servrar som CDN använder. Ju högre tal desto bättre. Tänk på att du vill se till att det finns POP-enheter i närheten av en majoritet av dina besökare. I december 2018 har KeyCDN 35 POP-spridning över hela världen.

CDN-inställning

Alla inställningar görs direkt från MyKinsta, och om du har några problem är deras chattstöd ett klick bort.

Speciell sub-domän

Som standard laddas dina CDN-filer från en webbadress som ser ut så här:

abcd1234.kinstacdn.com

Endast bild-, CSS- och JavaScript-filer som finns i ditt / wp-innehåll / och / wp-inkluderar / mappar kommer att serveras över CDN.

Kinsta arbetar för närvarande med ett sätt att använda en anpassad underdomän som låter dig ändra din CDN-URL till cdn.yoursite.com. Jag kommer uppdatera inlägget när detta är klart.

SSL med Kinstas CDN

Kinsta tillhandahåller inte bara gratis SSL-filer för alla hemsidor, de ger dem också deras CDN. Varje gång du aktiverar Kinsta CDN, kommer en SSL automatiskt att tilldelas din CDN-domän, och alla dina tillgångar kommer att serveras säkert, med hjälp av https.

 

Gå till kinsta

Besök, bandbredd och lagring

Dessa tre faktorer avgör ofta hur mycket du kommer bli debiterad, samt vilken plan du kommer att välja, beroende på vad du behöver. Kinsta arbetar med dessa tre faktorer på följande sätt. 

Besök (eller besökare)

Avser antalet personer som besöker din hemsida. 

Bandbredd

Avser den mängd data som laddas ned från webbhotellet till besökarens dator. Detta inkluderar all text, CSS, JavaScript, bilder, PDF-filer och andra medier. Ju större dessa filer är desto mer bandbredd används.

Lagring (eller diskutrymme)

Avser den totala filstorleken på alla dina sidor, HTML, PHP, CSS, JavaScript, bilder, PDF-filer och allt annat som utgör din hemsida. Medan bandbredd räknas mot dig varje gång någon ny kommer åt en sida eller bild, räknas de här bara en gång när du bestämmer det totala lagringsutrymme du behöver.

Att använda en CDN minskar drastiskt mängden lagring du behöver eftersom dina filer kommer att lagras på CDN: s servrar, inte på Kinstas servrar.

 

Hur hanterar Kinsta dem?

Besök: Kinstas planer är baserade på besök. Om samma person, från samma dator, besöker din hemsida varje dag vid middagstid för hela mars månad, som räknas som 31 besök.

Bandbredd: Eftersom Kinsta baserar sina planer på besök, räknar de inte alls med bandbredd. Men misstas inte detta som "obegränsad" bandbredd. Dina besök och bandbredd kommer att vara nära korrelerade.

Lagring: Kinsta begränsar mängden lagring för varje plan, men det är osannolikt att du når gränsen. Du kan uppgradera din plan om du behöver mer lagringsutrymme, eller helt enkelt använda den inbyggda CDN. Filer som är lagrade på CDN räknas inte mot din lagringsgräns.

"Jag inser att det har blivit en hel del info rakt upp och ner om Kinsta. Avslutningsvis tänkte jag nämna två områden till nämligen supporten och hastigheten via google cloud platform samt en kort bakgrund till företaget Kinsta. "

Kinsta Support

Jag personligen har inte haft ett Kinsta konto under en längre tid, men människor i min närhet som har använt Kinsta ett bra tag, kan varmt rekommendera dem endast för supporten. 

 

Deras support i detalj,

 

Support Tillgänglighet

Kinsta stöd är tillgängligt 24/7 via chatt. Deras genomsnittliga initiala svarstid är bara några minuter. Du kan få tillgång till support med ett klick från vilken sida som helst i din MyKinsta-instrumentpanel.

Ingen telefonsupport

Kinsta erbjuder inte telefonsupport. Detta kan ses som en nackdel, men beslutet är avsiktligt. Kinsta säger att chattstöd är effektivare än telefonsupport och tillåter dem att lösa dina problem snabbare.

 

E-postsupport

Kinstas chatt system fungerar också som ett supportsystem för e-post. Det går att chatta först om du är lättillgänglig och inloggad på din MyKinsta-instrumentbräda. Om du måste gå iväg får du emellertid ett mail med din uppdaterade konversation. Logga in igen i din MyKinsta dashboard, öppna chatt och allt är synkroniserat. 

 

Support Kunskap och expertis

De är bäst. Utifrån det jag har förstått kan du inte hitta en kundtjänst som har mer erfarenhet och kunskap inom Wordpress. 

Kinstas prestanda

Det finns många faktorer som påverkar prestanda på en hemsida, och webbhotellet är utan tvekan en viktig fråga. 

Kort sagt kan man härleda Kinstas grymma prestanda till Google.

 

Google Cloud Platform

Kinsta är hostar alla deras hemsidor på Google Cloud Platform. Det här är samma plattform som Google använder för många av sina tjänster, som Gmail och Google Drive. 

Från och med november 2018 finns det 18 datacenter att välja mellan, varav 5 är i USA. Att använda ett datacenter nära en majoritet av dina besökare hjälper till att förbättra hemsidans prestanda. Och Kinstas flexibla plattform gör att du kan välja ett annat datacenter för varje hemsida du är värd för. De arbetar aktivt för att få ett datacenter här i norden. 

Vill ni läsa mer om fördelarna med Google Cloud Hosting. 

Deras upplägg på deras olika planer ser ut på följande sätt. 

Deras lista fortsätter, men där får ni ett grepp om deras priser och nyckeltalen.

Slutligen

Jag som en del av ni som läst andra inlägg, är ett fan av mindre företag. På grund av den dynamik som uppstår, möjligheten till att förändringar kan ske snabbt etc. Kinsta fallar just in under den kategorin. De är 25 anställda, och har huvudkontor i London.

Använder du Wordpress idag, rekommenderar jag varmt att du prövar Kinsta. Du kommer inte bli besviken. 

Gå till kinsta

Skribent: Alexander Milivojevic Sandvik

ARKIV

Augusti 2023 Blå pil

Juli 2023 Blå pil

Juni 2023 Blå pil

Mars 2023 Blå pil

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

 • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
 • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

 • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
 • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
 • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2024.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.