Misshosting

Misshosting

Misshosting rankar vi som bäst 2019. De har flest alternativ och är billigast på marknaden just nu. Ett fantastiskt företag att samarbeta med

OM MISSHOSTING

Missgroup som är moderbolaget till Misshosting och en har lång och gedigen erfarenhet inom branschen ”webhosting” då de varit verksamma sedan 1999. Dotterbolaget Misshosting är relativt nytt webbhotell på den svenska marknaden De grundades 2014, men som sagt har teamet bakom dotterbolaget god erfarenhet om hur ett webbhotell ska drivas på bästa sätt.

Missgroup äger även andra hosting tjänster så som Hemsida24, missdomain och Heymo

På Misshosting finner du allt du behöver när man vill publicera en hemsida på internet. Misshosting erbjuder webbhotell, VPS och dedikerade servrar i flera olika varianter. Misshosting har fått höga omdömen för sin professionalitet, men framförallt för sin kundsupport. Vilket är en stor fördel för de kunder som inte är speciellt bekanta med webbhotell.

Nedan finner ni recensioner av andra privatpersoner som haft webbhotell hos Misshosting. Ni kan själva lägga in en kommentar genom att fylla i kolumnerna och sedan klicka på publicera.

Misshostings serverhall

Som kund till Misshosting så kan du välja att hosta din hemsida på 5 olika platser - Arizona & Chicago (USA), Stockholm (Sweden) Amsterdam (Netherlands) och Singapore (Southeast Asia).

Misshosting som många vet, är ett av de billigare webbhotellen vi jämför på hittawebbhotellet. De har lyckats pressa sina priser genom att inte aktivt äga deras serverhallar inom företaget, utan istället hyr in sig på etablerade serverhallar runt om i världen. Detta är gynnsamt i den aspekten att de slipper anställa människor med specialkompetens att driva dessa serverhallar.

Misshosting ur våra fyra bedömningskriterier

Kundsupport

Misshosting har den bästa kundsupporten enligt vår mening. Du kan nå dem på telefon, mail eller direkt chatt på hemsidan. Vanligtvis får du svar om du mailar dem på endast en timme eller två, och ibland ännu snabbare. Detta är verkligen uppskattat, framförallt för många nybörjare som kan tänkas behöva extra hjälp för att komma igång.

Detta blir därför ännu viktigare ur misshostings perspektiv då de har placerat sig på marknaden som ett av de billigare webbhotellen på den svenska marknaden, vilket gör att många privatpersoner som kanske aldrig har lagt upp en hemsida på internet väljer just dem.

Stabilitet

Som industristandard garanterar Misshosting 99,99% upptid, vilket vi är skeptiska till. Eftersom att i verkligheten är det näst intill omöjligt att uppnå en siffra som den. En mer rimlig siffra är mellan 98-99%, vilket fortfarande är väldigt högt. Vidare är detta väldigt svårt att mäta, därför kan vi inte heller ge er interna uppmäta värden.

Slutligen gällande stabilitet för Misshosting kan vi summera det som att de klart är på den övre delen på spektrumet.

Prestanda

Misshosting erbjuder obegränsat med trafik till din hemsida, vilket vi återigen vet, inte riktigt stämmer på grund av hur ett webbhotell är uppbyggt. Hur som helst ger Misshosting verkligen valuta för dina pengar. I det enklaste paketet för 9 kr i månaden, får du hela 100 GB lagring, 512 MB minne, en CPU kärna med obegränsat med trafik och antal e-postadresser.

Det finns inte information tillgänglig om hur många hemsidor som körs på en server. Därför kanske du undrar hur snabb din hemsida kommer att vara.

Vi kan försäkra dig att om du bygger en bra hemsida, optimerar den väl, kommer du att ha bland de snabbaste hemsidorna på internet. Ta hittawebbhotellet.se som exempel, kör igenom sidan i Google pagespeed insights så kommer ni se att den får över 90 på alla underflikar.

Priset för webbhotellet

Misshosting är ett av de billigaste alternativen på marknaden. Viktigt att veta är att deras rabatterade pris gäller för endast första året. Därefter blir kostnaden något högre. Detta är vanligt bland webbhotellen, de erbjuder ett väldigt förmånligt ”ingångs” pris för att locka dig som kund och andra året tjänar de igen pengarna.

Med detta sagt, är vi på hittawebbhotellet kunder hos misshosting sedan 2 år tillbaka. Vi är mycket nöjda med deras tjänst och deras villkor. Det är även därför vi väljer att placera dem som det bästa webbhotellet för 2019.

Misshostings kontrollpanel

När det kommer till att välja webbhotell är miljön du kommer att arbeta i väldigt viktig. Misshosting erbjuder den populära kontrollpanelen cPanel för att administrera hemsidor. Med kontrollpanelen kan du enkelt och effektivt lägga upp nya domäner, subdomäner, administrera E-postadresser med mer. Genom cPanel finns det möjligheten att välja mellan 150 olika applikationer som man kan installera till sin hemsida. Dessutom har de en så kallad ”one click installer” som gör det möjligt att installera program så som WordPress, Joomla, Drupal och många fler CMS system med endast ett klick.

Misshostings säkerhet

Misshosting erbjuder något som de kallar för ”Sitelock”. Sitelock är en programvara som aktivt skannar din hemsida för skadliga program, hjälper till så att din hemsida inte blir ”blacklistad”. Om Google märker av skadliga filer på din hemsida kan de begrava din hemsida, vilket du givetvis inte vill. Sitelock är en tjänst som du adderar till din normala webbhotells kostnad.

Misshostings domäner, email och filöverföring

Som tidigare skrivit erbjuder Misshosting obegränsat med domäner, men viktigt att veta är med paketen Basic och Professional kan du endast hosta en, respektive tio stycken olika hemsidor. Vill du ha du obegränsat med hemsidor behöver du välja Misshostings webbhotellspaket Ultimate. Däremot har du vidare möjligheten att sätta upp obegränsat med subdomäner oavsett paket.

Misshostings obegränsade antal email adresser delar lagringsutrymmet för hemsidan själv, dock är detta inget problem då email normalt sätt inte tar upp så mycket utrymme. Med detta sagt kan detta givetvis bli ett problem om du skapar 100 stycken email adresser och använder alla 100 flitigt, men det är högst osannolikt att en webbhotells kund har behov av 100 email adresser.

Misshosting har också många användbara funktioner associerade med mail och stödjer SMTP, POP 3 och IMAP. Misshostings FTP kommer i såväl en vanlig okrypterad variant (FTP),och en krypterad variant (SFTP) med SSL. Dock är antalet FTP- konton begränsat till typen av paket du väljer. I Basic ingår ett konto, i Professional två och till Ultimate ingår tio stycken konton. Tyvärr har Misshosting ej valt att stödja SSH till deras webbhotell. De har valt att istället erbjuda denna tjänst för deras VPS kunder.

Att samarbeta med Misshosting

Som jag skrivit i många av våra artiklar vi har på hemsidan, tjänar vi pengar genom provision varje gång någon väljer ett av de webbhotellen vi jämför. Detta kallas för affiliate marknadsföring och vi har valt att marknadsföra vår tjänst via god synlighet på Google.

Att synas bra på Google kräver att du optimerar din hemsida väl, men också, bland de viktigaste, att få in kvalitativa länkar till din hemsida. Vilket i hittawebbhotellets fall är länkar från etablerade webbhotell.

Misshosting var bland de första som ville länka ut till oss, vilket vi än idag verkligen uppskattar. Därefter har vi haft ett nära samarbete med dem och kan verkligen rekommendera de som samarbetspartners.

Sista fördelen med Misshosting

Det är ingen hemlighet att Misshosting erbjuder titt som tätt de absolut billigaste .se domänerna på den svenska marknaden. Ofta har de erbjudanden där domänerna endast kostar 5kr.

Därför brukar jag rekommendera att köpa domänerna hos dem när de har sina erbjudanden igång och därefter föra över dem till ditt webbhotell om du inte har ett webbhotell hos misshosting.

Sammanfattning

Misshosting ägs av Missgroup som har varit verksamma på webbhotellmarknaden sedan 1999. De är ett bolag som äger ett flertal hosting tjänster så som Hemsida24, Missdomain och Heymo.

På misshosting hittar du alla tänkbara tjänster för att publicera en hemsida på internet, de erbjuder vps och dedikerad server utöver deras utbud av olika typer av webbhotell. De har serverhallar på 5 olika platser i världen. De äger inte serverhallarna utan hyr in sig på dem för att på så sätt erbjuda webbhotell till förmånligare priser.

Misshosting ur våra fyra bedömningskriterier presterar överlag väldigt bra. Deras kundsupport är bland eller den bästa på marknaden, de erbjuder kontakt via telefon, mail eller live chatt på hemsidan. Vilket passar perfekt för den som är grön på området och kan tänkas behöva ha extra assistans.

Stabiliteten på Misshosting är enligt industristandard, vi har aldrig varit med om något avbrott sedan vi blev kunder för över 2 år sedan. Prestandan är överlag också väldigt bra, med tanke på den låga kostnaden som erbjuds. I det allra enklaste paketet får du obegränsat med trafik, 100 GB lagring, 512 MB minne med en CPU kärna.

Slutligen gällande våra fyra bedömningskriterier är priset väldigt förmånligt, även när du inte har det rabatterade priset. Viktigt att notera är att första året är ett rabatterat pris.

Misshosting erbjuder den populära kontrollpanelen cPanel med god anledning. För nybörjare till så väl med avancerade webmasters är cPanel något att föredra för enkelheten och antal applikationer som tillåts användas på ett enkelt sätt.

Misshosting erbjuder obegränsat med domäner i alla deras paket, men som jag skriver ovan är det endast med webbhotellet Ultimate som ger dig obegränsat med hemsidor.

Recensioner

Klasse

Haft dem i snart ett år. Tycker de funkar riktigt bra!

Alexander Sandvik

Jag personligen lägger den första recenstionen. Kan varmt rekommendera Misshosting!

Din recension

WEBBHOTELL

Misshosting webbhotell erbjuder tre olika webbhotellspaket.

BASIC

Det billigaste webbhotell paketet hos Misshosting och passar bra för de som endast vill publicera en hemsida på internet. I paketet ingår 100 GB lagringsutrymme för en hemsida, ett obegränsat antal domäner och obegränsad med trafik till hemsidan.

Du kommer även ha obegränsat med e-postadresser, Ftp-konto och en MySQL databas. Priset för detta paket börjar på 39 kronor per månad, om man beställer ett abonnemang på 3 år uppgår priset till 29 kronor per månad. Just nu har Misshosting dock ett erbjudande där man kan beställa detta paket för endast 10 kronor per månad.

9kr / mån 39kr / mån

Beställ Nu

PROFESSIONAL

Passar bättre om man vill ha tillgång till mer webbutrymme, du kommer ha utrymme upp till 10 hemsidor.

Man får även 10 MySQL databaser och ett redundant lagringsutrymme på 250 GB.

Priset för det här paketet är från 69 kronor upp till 89 kronor, beroende på vilken avtalstid man väljer. Just nu kan man dock beställa detta paket för endast 20 kronor.

19kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

ULTIMATE

Detta paket är för de kunder som har behov av att publicera ett stort antal hemsidor. Då får man lagringsutrymme för obegränsat antal hemsidor, obegränsat med MySQL databaser och ett obegränsad lagringsutrymme. Comodo SSL-certifikat ingår. Ultimate kostar 139 kr/månad, men just nu 30 KR/månad

29kr / mån 139kr / mån

Beställ Nu

VPS (VIRTUELL SERVER)

Misshosting erbjuder även andra lösningar, så som virtuell server, (VPS). De erbjuder olika paket som startar från 45 kr i månaden till 2600 kr i månaden.

På en virtuell server har du friheten själv att bestämma vilket operativsystem som ska användas, vilka program som ska installeras och hur servern ska konfigureras så att den bäst kan hantera den eller de webbplatser som man driver på servern. Här har du även obegränsat med domäner, webbplatser och tilläggsprogram på en virtuell server vilket gör att detta alternativ passar bra för de som har många hemsidor.

VPS #1

Det första alternativet ingår det 512 MB i lagringsutrymme, 1 Core Processor, en SSD hårddisk på 20 GB och 1 TB i trafik på hemsidan.

45kr / mån

Beställ Nu

VPS #2

Nästa paket brukar vara det populäraste bland Misshostings kunder. Du kommer ha 1 GB lagringsutrymme, 1 Core Processor, en SSD hårddisk på 30 GB och sedan ingår den 2 TB i trafik varje månad.

85kr / mån

Beställ Nu

VPS #3

I det här paketet kommer du ha 2 GB lagringsutrymme till dina hemsidor, 2 Core Processor, en SSD hårddisk 40 GB och 3 TB i trafikmängd att nyttja.

170kr / mån

Beställ Nu

VPS #4

I Misshosting fjärde paket ingår det 4 GB i lagringsutrymme, 2 Core Processor, 60 GB på SSD hårddisken och sen även 4 TB i trafik på en månad.

335kr / mån

Beställ Nu

VPS #5

I det femte paketet som du kan välja på ingår lagringsutrymme på totalt 8 GB, 4 Core Processor, 80 GB SSD hårddisk och en trafikmängd på 5 TB.

675kr / mån

Beställ Nu

VPS #6

Misshostings premium paket ingår det 4 vCPU, RAM 12 GB, lagringsutrymme 120 GB, 5 TB i trafik och en uppkoppling på 100 Mbit.

835kr / mån

Beställ Nu

VPS #7

Paket nummer sju är det populäraste bland VPS premium paketen. Ingår 6 vCPU, RAM 16 GB, lagringsutrymme 160 GB, 6TB i trafik och du får en uppkoppling på 100 Mbit.

1300kr / mån

Beställ Nu

VPS #8

Detta är Misshostings bästa VPS erbjudande, men också det dyraste. 8 vCPU RAM 32 GB, 320 GB i lagringsutrymme, 7 TB i trafik och uppkoppling 100 Mbit.

2600kr / mån

Beställ Nu

DEDIKERAD SERVER

Om du är i behov av högre säkerhet, är en dedikerad server från Misshosting något för dig. Precis som på en virtuell server kan du installera egna programvaror, ha en egen konfiguration och välja eget operativsystem. Även här kan du installera obegränsat med webbplatser och använda sig av obegränsat antal domäner. Skillnaden mellan VPS och dedikerad server är att en dedikerad server har en egen IP-Adress. Den kan du välja från ett av de 110 nät som Misshosting erbjuder.

Misshosting erbjuder tre olika paketlösningar. Dessutom erbjuder de just nu en gratis månad som test.

PROFESSIONAL

CPU

Intel Pentium G3450 3.4GHz 2C

RAM

4 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

2 TB

RAID

0 or 1

1299kr / mån

Beställ Nu

PREMIUM

CPU

Intel Xeon E3-1240L v3 2.0GHz 4C

RAM

8 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

3 TB

RAID

0 or 1

1499kr / mån

Beställ Nu

ULTIMATE

CPU

Intel Xeon E5-2603 v3 1.6GHz 6C

RAM

16 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

4 TB

RAID

0 or 1

2199kr / mån

Beställ Nu

Snabblänkar

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är en virtuell server?Liten pil

Virtuell server eller VPS som det även kallas, VPS står för Virtual Private Server. En virtuell server är en typ av server lösning där kunden själv kan administrera över alla delar av servern.Läs mer här

Vad är en dedikerad server?Liten pil

Hos de flesta webbhotell erbjuder idag både dedikerade servrar, men också Virtuella sådana. När du har en dedikerad server hyr du en egen server (maskin) i en lokal fylld med andra servrar. Du kan själv bestämma vilka konfigurationsinställningar du vill ha.Läs mer här

Vad är ett SSL – Certifikat?Liten pil

Ett SSL – Certifikat går att jämföra med din legitimation. SSL-Certifikat är hemsidans legitimation, det säkrar sidans identitet och vem som innehar den. Att ha SSL-Certifikat skapar dessutom en auktoritet för hemsidan, vilket ger användaren en säkerhet när de besöker sidan. Detta är något hemsidan måste ha om du har tänkt att du ska kunna ta betalt genom din hemsida. Person- och bankuppgifter blir ej skyddade om det inte finns ett sådant certifikat för webbplatsen som hanterar betalningarna.

Vart får jag mitt SSL Certifikat från?Liten pil

Vi rekommenderar att du köper det från ditt webbhotell du har din domän på. Just nu erbjuder Misshosting gratis SSL certifikat om du hyr webbhotell där.Klicka här för att gå till erbjudandet

Hur stort utrymme behöver jag?Liten pil

Det beror helt på vad din hemsida ska göra. Är hemsidan främst textbaserad går det utmärkt att välja något enklare alternativen hos webbhotellet. Ska du ladda upp mycket bilder och videoklipp kommer du behöva ett större lagringsutrymme och mer resurser. Då föreslår vi att du väljer ett av de större paketen.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Jämför webbhotell här på hittawebbhotellet. Välj det webbhotell som uppfyller dina krav. Flytta sedan över din domän till det nya webbhotellet. Detta kan kännas lite knepigt, men de webbhotell vi rekommenderar har bra instruktioner på hur du går tillväga. Kort beskrivet behöver du först få en auktoriseringskod från ditt gamla webbhotellet, den koden skriver du in i kontrollpanelen i hos nya webbhotell.

Vad är en molntjänst?Liten pil

En molntjänst är en teknik som möjliggör hantering av program och datalagring över internet. Det fungerar på så sätt att du sparar filer, bilder, videoklipp m.m. på en server via internet istället för lokalt på din dator eller annan enhet.