Recension: Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Miss Hosting rankar vi som bäst 2024. De har flest alternativ och är billigast på marknaden just nu. Ett fantastiskt företag att samarbeta med

OM MISS HOSTING

Miss Group som är moderbolaget till Miss Hosting och en har lång och gedigen erfarenhet inom branschen ”webhosting” då de varit verksamma sedan 1999. Dotterbolaget Miss Hosting är relativt nytt webbhotell på den svenska marknaden De grundades 2014, men som sagt har teamet bakom dotterbolaget god erfarenhet om hur ett webbhotell ska drivas på bästa sätt.

Miss Group äger även andra hosting tjänster så som Hemsida24, missdomain och Heymo

På Miss Hosting finner du allt du behöver när man vill publicera en hemsida på internet. Miss Hosting erbjuder webbhotell, VPS och dedikerade servrar i flera olika varianter. Miss Hosting har fått höga omdömen för sin professionalitet, men framförallt för sin kundsupport. Vilket är en stor fördel för de kunder som inte är speciellt bekanta med webbhotell.

Nedan finner ni recensioner av andra privatpersoner som haft webbhotell hos Miss Hosting. Ni kan själva lägga in en kommentar genom att fylla i kolumnerna och sedan klicka på publicera.

Miss Hosting serverhall

Som kund till Miss Hosting så kan du välja att hosta din hemsida på 5 olika platser - Arizona & Chicago (USA), Stockholm (Sweden) Amsterdam (Netherlands) och Singapore (Southeast Asia).

Miss Hosting som många vet, är ett av de billigare webbhotellen vi jämför på hittawebbhotellet. De har lyckats pressa sina priser genom att inte aktivt äga deras serverhallar inom företaget, utan istället hyr in sig på etablerade serverhallar runt om i världen. Detta är gynnsamt i den aspekten att de slipper anställa människor med specialkompetens att driva dessa serverhallar.

Miss Hosting recension

Kundsupport

Miss Hosting har den bästa kundsupporten enligt vår mening. Du kan nå dem på telefon, mail eller direkt chatt på hemsidan. Vanligtvis får du svar om du mailar dem på endast en timme eller två, och ibland ännu snabbare. Detta är verkligen uppskattat, framförallt för många nybörjare som kan tänkas behöva extra hjälp för att komma igång.

Detta blir därför ännu viktigare ur Miss Hostings perspektiv då de har placerat sig på marknaden som ett av de billigare webbhotellen på den svenska marknaden, vilket gör att många privatpersoner som kanske aldrig har lagt upp en hemsida på internet väljer just dem.

Stabilitet

Som industristandard garanterar Miss Hosting 99,99% upptid, vilket vi är skeptiska till. Eftersom att i verkligheten är det näst intill omöjligt att uppnå en siffra som den. En mer rimlig siffra är mellan 98-99%, vilket fortfarande är väldigt högt. Vidare är detta väldigt svårt att mäta, därför kan vi inte heller ge er interna uppmäta värden.

Slutligen gällande stabilitet för Miss Hosting kan vi summera det som att de klart är på den övre delen på spektrumet.

Prestanda

Miss Hosting erbjuder obegränsat med trafik till din hemsida, vilket vi återigen vet, inte riktigt stämmer på grund av hur ett webbhotell är uppbyggt. Hur som helst ger Miss Hosting verkligen valuta för dina pengar. I det enklaste paketet för 9 kr i månaden, får du hela 100 GB lagring, 512 MB minne, en CPU kärna med obegränsat med trafik och antal e-postadresser.

Det finns inte information tillgänglig om hur många hemsidor som körs på en server. Därför kanske du undrar hur snabb din hemsida kommer att vara.

Vi kan försäkra dig att om du bygger en bra hemsida, optimerar den väl, kommer du att ha bland de snabbaste hemsidorna på internet. Ta hittawebbhotellet.se som exempel, kör igenom sidan i Google pagespeed insights så kommer ni se att den får över 90 på alla underflikar.

Priset för webbhotellet

Miss Hosting är ett av de billigaste alternativen på marknaden. Viktigt att veta är att deras rabatterade pris gäller för endast första året. Därefter blir kostnaden något högre. Detta är vanligt bland webbhotellen, de erbjuder ett väldigt förmånligt ”ingångs” pris för att locka dig som kund och andra året tjänar de igen pengarna.

Med detta sagt, är vi på hittawebbhotellet kunder hos Miss Hosting sedan 2 år tillbaka. Vi är mycket nöjda med deras tjänst och deras villkor. Det är även därför vi väljer att placera dem som det bästa webbhotellet för 2024.

Miss Hostings kontrollpanel

När det kommer till att välja webbhotell är miljön du kommer att arbeta i väldigt viktig. Miss Hosting erbjuder den populära kontrollpanelen cPanel för att administrera hemsidor. Med kontrollpanelen kan du enkelt och effektivt lägga upp nya domäner, subdomäner, administrera E-postadresser med mer. Genom cPanel finns det möjligheten att välja mellan 150 olika applikationer som man kan installera till sin hemsida. Dessutom har de en så kallad ”one click installer” som gör det möjligt att installera program så som WordPress, Joomla, Drupal och många fler CMS system med endast ett klick.

Miss Hostings säkerhet

Miss Hosting erbjuder något som de kallar för ”Sitelock”. Sitelock är en programvara som aktivt skannar din hemsida för skadliga program, hjälper till så att din hemsida inte blir ”blacklistad”. Om Google märker av skadliga filer på din hemsida kan de begrava din hemsida, vilket du givetvis inte vill. Sitelock är en tjänst som du adderar till din normala webbhotells kostnad.

Miss Hostings domäner, email och filöverföring

Som tidigare skrivit erbjuder Miss Hosting obegränsat med domäner, men viktigt att veta är med paketen Basic och Professional kan du endast hosta en, respektive tio stycken olika hemsidor. Vill du ha du obegränsat med hemsidor behöver du välja Miss Hostings webbhotellspaket Ultimate. Däremot har du vidare möjligheten att sätta upp obegränsat med subdomäner oavsett paket.

Miss Hostings obegränsade antal email adresser delar lagringsutrymmet för hemsidan själv, dock är detta inget problem då email normalt sätt inte tar upp så mycket utrymme. Med detta sagt kan detta givetvis bli ett problem om du skapar 100 stycken email adresser och använder alla 100 flitigt, men det är högst osannolikt att en webbhotells kund har behov av 100 email adresser.

Miss Hosting har också många användbara funktioner associerade med mail och stödjer SMTP, POP 3 och IMAP. Miss Hostings FTP kommer i såväl en vanlig okrypterad variant (FTP),och en krypterad variant (SFTP) med SSL. Dock är antalet FTP- konton begränsat till typen av paket du väljer. I Basic ingår ett konto, i Professional två och till Ultimate ingår tio stycken konton. Tyvärr har Miss Hosting ej valt att stödja SSH till deras webbhotell. De har valt att istället erbjuda denna tjänst för deras VPS kunder.

Att samarbeta med Miss Hosting

Som jag skrivit i många av våra artiklar vi har på hemsidan, tjänar vi pengar genom provision varje gång någon väljer ett av de webbhotellen vi jämför. Detta kallas för affiliate marknadsföring och vi har valt att marknadsföra vår tjänst via god synlighet på Google.

Att synas bra på Google kräver att du optimerar din hemsida väl, men också, bland de viktigaste, att få in kvalitativa länkar till din hemsida. Vilket i hittawebbhotellets fall är länkar från etablerade webbhotell.

Miss Hosting var bland de första som ville länka ut till oss, vilket vi än idag verkligen uppskattar. Därefter har vi haft ett nära samarbete med dem och kan verkligen rekommendera de som samarbetspartners.

Sista fördelen med Miss Hosting

Det är ingen hemlighet att Miss Hosting erbjuder titt som tätt de absolut billigaste .se domänerna på den svenska marknaden. Ofta har de erbjudanden där domänerna endast kostar 5kr.

Därför brukar jag rekommendera att köpa domänerna hos dem när de har sina erbjudanden igång och därefter föra över dem till ditt webbhotell om du inte har ett webbhotell hos Miss Hosting.

Sammanfattning

Miss Hosting ägs av Miss Group som har varit verksamma på webbhotellmarknaden sedan 1999. De är ett bolag som äger ett flertal hosting tjänster så som Hemsida24, Missdomain och Heymo.

På Miss Hosting hittar du alla tänkbara tjänster för att publicera en hemsida på internet, de erbjuder vps och dedikerad server utöver deras utbud av olika typer av webbhotell. De har serverhallar på 5 olika platser i världen. De äger inte serverhallarna utan hyr in sig på dem för att på så sätt erbjuda webbhotell till förmånligare priser.

Miss Hosting ur våra fyra bedömningskriterier presterar överlag väldigt bra. Deras kundsupport är bland eller den bästa på marknaden, de erbjuder kontakt via telefon, mail eller live chatt på hemsidan. Vilket passar perfekt för den som är grön på området och kan tänkas behöva ha extra assistans.

Stabiliteten på Miss Hosting är enligt industristandard, vi har aldrig varit med om något avbrott sedan vi blev kunder för över 2 år sedan. Prestandan är överlag också väldigt bra, med tanke på den låga kostnaden som erbjuds. I det allra enklaste paketet får du obegränsat med trafik, 100 GB lagring, 512 MB minne med en CPU kärna.

Slutligen gällande våra fyra bedömningskriterier är priset väldigt förmånligt, även när du inte har det rabatterade priset. Viktigt att notera är att första året är ett rabatterat pris.

Miss Hosting erbjuder den populära kontrollpanelen cPanel med god anledning. För nybörjare till så väl med avancerade webmasters är cPanel något att föredra för enkelheten och antal applikationer som tillåts användas på ett enkelt sätt.

Miss Hosting erbjuder obegränsat med domäner i alla deras paket, men som jag skriver ovan är det endast med webbhotellet Ultimate som ger dig obegränsat med hemsidor.

Recensioner

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Josefin

Köpta deras ultimate paket i Maj 2020 och tycker det fungerar skit bra! Rekommenderar till 100 procent!

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Hani

bra support. Hade tekniker på plats

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Fabian Forsström

Funkar skit bra. Har alltid varit nöjd med misshosting. Snabb support och alltid hjälpsamma!

Svar på denna recension

Mehmet Aksoy

Hej, Behöver ni fler företagskunder snabbt? Om du läser detta så innebär det att email reklam fungerar. Vill ni skicka email reklam precis som detta till tusentals andra företag? Vore sig ni erbjuder tjänster eller produkter så kan vi hjälpa er att få nya företagskunder snabbt. Just nu har vi nyårskampanj, istället för 3 Kr per email så betalar ni endast 1 Kr per utskick. Erbjudandet gäller endast fram till 10 Februari. Vi har hjälpt många företag att få nya företagskunder och vi vill hjälpa ännu fler. Läs mer om vad andra företag tycker om email reklam här: https://www.emailreklam.se/kundomdomen/ Ni kan skicka email till alla företag i Sverige samt företag i andra länder. Till exempel så kan en städfirma i Stockholm kontakta över 30 tusen företag med email reklam. Ni kan läsa mer om email reklam och hur det fungerar här: https://www.EmailReklam.se Detta ingår: - Insamling av email adresser till företagen. - Skrivning av email texten som skall skickas ut. - Själva email utskicket till företagen. - Uppföljning med statistik efter utskicket. Minimum beställning är 3000 email utskick. Inga bindningstider eller månadsavgifter, ni betalar endast för utskicket. Kom ihåg priset är endast 1 Kr per företag vi kontaktar åt er och erbjudandet gäller endast fram till 10 Februari. Så vad väntar ni på, beställ email reklam redan nu och få nya företagskunder redan samma dag. Det är många företag som beställer vår tjänst just nu och eftersom vi är det enda företaget i Sverige som erbjuder email reklam så kan det bli långa väntetider. Ju snabbare ni beställer desto snabbare kan vi skicka ert erbjudande till andra företag. Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att svara på detta mail eller kontakta oss på telefon: 08-502 720 22 MvH, Mehmet Aksoy Tel/ 08-502 720 22 https://www.EmailReklam.se

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Klasse

Haft dem i snart ett år. Tycker de funkar riktigt bra!

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Alexander Sandvik

Jag personligen lägger den första recenstionen. Kan varmt rekommendera Misshosting!

Din recension

Kommentar till
star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled

WEBBHOTELL

Miss Hosting webbhotell erbjuder tre olika webbhotellspaket.

Medium

Passar bättre om man vill ha tillgång till mer webbutrymme, du kommer ha utrymme upp till 10 hemsidor.

Man får även 10 MySQL databaser och ett redundant lagringsutrymme på 250 GB.

Priset för det här paketet är från 69 kronor upp till 89 kronor, beroende på vilken avtalstid man väljer. Just nu kan man dock beställa detta paket för endast 20 kronor.

1kr / mån 139kr / mån

Beställ Nu

ULTIMATE

Detta paket är för de kunder som har behov av att publicera ett stort antal hemsidor. Då får man lagringsutrymme för obegränsat antal hemsidor, obegränsat med MySQL databaser och ett obegränsad lagringsutrymme. Comodo SSL-certifikat ingår. Ultimate kostar 139 kr/månad, men just nu 30 KR/månad

1kr / mån 229kr / mån

Beställ Nu

VPS (VIRTUELL SERVER)

Miss Hosting erbjuder även andra lösningar, så som virtuell server, (VPS). De erbjuder olika paket som startar från 45 kr i månaden till 2600 kr i månaden.

På en virtuell server har du friheten själv att bestämma vilket operativsystem som ska användas, vilka program som ska installeras och hur servern ska konfigureras så att den bäst kan hantera den eller de webbplatser som man driver på servern. Här har du även obegränsat med domäner, webbplatser och tilläggsprogram på en virtuell server vilket gör att detta alternativ passar bra för de som har många hemsidor.

VPS #1

Det första alternativet ingår det 512 MB i lagringsutrymme, 1 Core Processor, en SSD hårddisk på 20 GB och 1 TB i trafik på hemsidan.

45kr / mån

Beställ Nu

VPS #2

Nästa paket brukar vara det populäraste bland Miss Hostings kunder. Du kommer ha 1 GB lagringsutrymme, 1 Core Processor, en SSD hårddisk på 30 GB och sedan ingår den 2 TB i trafik varje månad.

85kr / mån

Beställ Nu

VPS #3

I det här paketet kommer du ha 2 GB lagringsutrymme till dina hemsidor, 2 Core Processor, en SSD hårddisk 40 GB och 3 TB i trafikmängd att nyttja.

170kr / mån

Beställ Nu

VPS #4

I Miss Hosting fjärde paket ingår det 4 GB i lagringsutrymme, 2 Core Processor, 60 GB på SSD hårddisken och sen även 4 TB i trafik på en månad.

335kr / mån

Beställ Nu

VPS #5

I det femte paketet som du kan välja på ingår lagringsutrymme på totalt 8 GB, 4 Core Processor, 80 GB SSD hårddisk och en trafikmängd på 5 TB.

675kr / mån

Beställ Nu

VPS #6

Miss Hostings premium paket ingår det 4 vCPU, RAM 12 GB, lagringsutrymme 120 GB, 5 TB i trafik och en uppkoppling på 100 Mbit.

835kr / mån

Beställ Nu

VPS #7

Paket nummer sju är det populäraste bland VPS premium paketen. Ingår 6 vCPU, RAM 16 GB, lagringsutrymme 160 GB, 6TB i trafik och du får en uppkoppling på 100 Mbit.

1300kr / mån

Beställ Nu

VPS #8

Detta är Miss Hostings bästa VPS erbjudande, men också det dyraste. 8 vCPU RAM 32 GB, 320 GB i lagringsutrymme, 7 TB i trafik och uppkoppling 100 Mbit.

2600kr / mån

Beställ Nu

DEDIKERAD SERVER

Om du är i behov av högre säkerhet, är en dedikerad server från Miss Hosting något för dig. Precis som på en virtuell server kan du installera egna programvaror, ha en egen konfiguration och välja eget operativsystem. Även här kan du installera obegränsat med webbplatser och använda sig av obegränsat antal domäner. Skillnaden mellan VPS och dedikerad server är att en dedikerad server har en egen IP-Adress. Den kan du välja från ett av de 110 nät som Miss Hosting erbjuder.

Miss Hosting erbjuder tre olika paketlösningar. Dessutom erbjuder de just nu en gratis månad som test.

PROFESSIONAL

CPU

Intel Pentium G3450 3.4GHz 2C

RAM

4 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

2 TB

RAID

0 or 1

1299kr / mån

Beställ Nu

PREMIUM

CPU

Intel Xeon E3-1240L v3 2.0GHz 4C

RAM

8 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

3 TB

RAID

0 or 1

1499kr / mån

Beställ Nu

ULTIMATE

CPU

Intel Xeon E5-2603 v3 1.6GHz 6C

RAM

16 GB RAM

LAGRING

2 x 300 GB SAS

TRAFIK

4 TB

RAID

0 or 1

2199kr / mån

Beställ Nu
pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2024.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.