BILLIGT WEBBHOTELL

JÄMFÖRTPÅ ETT RÄTTVIST SÄTT

Om du är ute efter ett billigt webbhotell eller kanske det billigaste alternativet möjligt, har du hittat rätt. Här listar vi de billigaste webbhotellen i Sverige. Just nu är det MissHosting som är billigast. Billiga webbhotell är väldigt avskalade när det kommer till, egentligen allt. Därför är det viktigt att du tänker två gånger innan du väljer ett billigt alternativ. Nedan kan du läsa mer om för och nackdelar.

Värt att notera är att ett billigt webbhotell, inte alls behöver vara dåligt. Utan tvärtom kan vara en fantastisk möjlighet att kunna lansera sin hemsida på ett kostnadseffektivt sätt.

Nedan finner sju billiga webbhotell. Dessa leverantörer är noga utvalda för att du som kund ska känna dig trygg oavsett vilket webbhotell du väljer genom hittawebbhotellet.

Den här delen av vår jämförelse av webbhotell går från billigast till dyrast.

BILLIGASTE WEBBHOTELLEN

1. Misshosting - Basic

Misshosting rankar vi som billigaste 2019. De har flest alternativ när det kommer till VPS och dedikerad server. Deras billigaste webbhotell är "Basic". Där har du alla nödvändiga funktioner för att driva en mindre hemsida. De är dessutom ett fantastiskt företag att samarbeta med.

Utrymme

100gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

1

Backup

Ja

9kr / mån 39kr / mån

2. Surftown - Starter

Just nu erbjuder Surftown första året gratis på sitt starter och advanced paket om du beställer det genom oss! Klicka på ”beställ nu” för att komma till starter erbjudandet.

Vill du istället utnyttja erbjudandet på deras advanced paket klicka här

Utrymme

20gb

Trafik

30gb

Antal domäner

1

Backup

Ja

0kr / mån 49kr / mån

3. Stablehost - Nybörjare

Stablehost, en ny spelare på den svenska marknaden. Webbhotellen är anpassade för nybörjare till proffs som behöver riktigt hög kvalité på sitt webbhotell. Det speciella med Stablehost är få anställda och driver företaget som ett familjeföretag. Detta är en stor fördel för dig som kund.

Just nu 70% rabatt första månaden.

Utrymme

Obegränsat

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

1

Backup

Nej

14,5kr / mån

4. Inleed - Standard

Inleed är ett av de webbhotell som du kan välja på vår hemsida. Inleed har flera tjänster som passar för både företag och privatpersoner. Inleed har tjänster som Webbhotell, domännamn och många olika server alternativ att välja mellan. Här kan du läsa mer om Inleed som företag och vilka erbjudanden det finns att ta del av.

Utrymme

1gb

Trafik

50gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Tilläggstjänst

19kr / mån

5. One.com - Starter

Det allra billigaste paketet heter Starter. Starter är ett webbhotellspaket som är anpassat främst för privatpersoner och väldigt statiska hemsidor. Du kommer kunna ha en lite enklare hemsida eller blogg som inte så stora behov. Du har ett lagringsutrymme på 25 GB, en server plats med ett ram-minne på 512 MB. Du kan ha en publicerad hemsida med databas och en domän till sin webbplats. I paketet har du en obegränsad mängd bandbredd.

Paketet ligger på 20 KR/månad, med en start avgift på 115 kr.

Utrymme

25 GB

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

1

Backup

Ja

20kr / mån

6. UnoEuro - Basic Suite

UnoEuro är vårt senaste tillägg till vår lista. De är en stor och erfaren aktör, som bland annat äger webbhotellet Surftown. De erbjuder fyra varianter av webbhotell där deras billigaste webbhotell är ”Basic Suite” som kostar 22 kr i månaden. Notera att de även har en startkostnad på 126 kr.

Psst: Använd GRATIS3 för tre månader extra helt kostnadsfritt.

Utrymme

10gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

22kr / mån

7. EgenSajt - Standard resurser

Egensajt är ett svenskt webbhotell som har den unika affärsiden att du som kund enbart ska betala för de resurser du faktiskt använder. Du kan även få hjälp med att byta webbhotell. Egensajt är även en webbyrå, så om du skulle behöva få en hemsida utvecklad och sedan underhållen kan Egensajt hjälpa dig med det.

Utrymme

2gb

Trafik

1gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

29kr / mån 59kr / mån

8. FSdata - FS Premium Business

FS Data är ett av de företag som har lång erfarenhet av webbhosting tjänster. De har tidigare vunnit priser som Sveriges Bästa Webbhotell och funnits i branschen sen 1997.

De erbjuder även pengar tillbaka garanti under de 30 första dagarna, därför kan du prova deras tjänst innan du bestämmer dig.

Utrymme

20gb

Trafik

300gb

Antal domäner

1

Backup

Ja

74,5kr / mån 149kr / mån

Genomgång över vad ett webbhotell är och vår jämförelse

Ett webbhotell är ett företag med servrar som du använder för att lagra och leverera de filer som utgör din hemsida. Stora företag kan spendera tusentals kronor varje år på dedikerad servrar eller virtuella privata serverar (VPS), men det finns många webbhotell som är utformade speciellt för små företag också.

Vill du läsa mer om vad webbhotell är kan du göra det här.

De funktioner som behövs i det billiga webbhotellet

Jag föreslår att du läser vår guide om hur du väljer webbhotell. I den artikeln möts du av en checklista jag rekommenderar alla att ta del av innan de faktiskt köper ett webbhotell.

Kanske bland det viktigaste är webbhotellets kundsupport. De allra flesta webbhotellen har en sektion på hemsidan med frågor och svar. Men utifrån min erfarenhet brukar nästan aldrig jag finna svar på eventuella problem där. Därför anser jag att det ska finnas en stabil kundservice på webbhotellet, helst 24/7 support.

Kanske bland det viktigaste är webbhotellets kundsupport. De allra flesta webbhotellen har en sektion på hemsidan med frågor och svar. Men utifrån min erfarenhet brukar nästan aldrig jag finna svar på eventuella problem där. Därför anser jag att det ska finnas en stabil kundservice på webbhotellet, helst 24/7 support.

ChecklistanDet blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Så innan du forsätter med sökandet efter ditt webbhotell- lägg allt åt sidan (inklusive den här guiden du läser) och fundera på vad du verkligen behöver.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt (en WordPress blogg, kanske)?
  • Behöver du Windows-program?
  • Behöver du stöd för ett specifika skripts (t.ex. PHP)?
  • Behöver din webbplats speciell programvara?
  • Hur stor (eller liten) kommer din webbtrafikvolym vara eller bli?

Det här är några av de grundläggande frågorna du behöver veta svaret på själv.

Prissättning i vår lista över billiga webbhotell är baserad på de vanliga månadspriserna. Vår jämförelse utgår från den svenska marknaden. Det viktigt för oss att ha uppdaterad information på hemsidan, eftersom att webbhotellen har olika erbjudanden som med tiden förändras. Listan över webbhotellen på hemsidan uppdateras därför regelbundet av oss. Vi jämför webbhotell med ambitionen att ta fram vilket webbhotell som är billigast. I vår jämförelse tar vi hänsyn till följande fyra faktorer: Kundsupport, stabilitet, prestanda, webbhotellets kontrollpanel och priset för webbhotellet. Vill du läsa mer om hur vi ser på dessa faktorer, kan du göra det här.

Vad är ett billig webbhotell?

Varje företag, allt ifrån ett enmansföretag till ett börsnoteratföretag - behöver en hemsida. Med det sagt, inte alla företag behöver en jätte avancerad hemsida, och inte alla har råd med en heller. Ibland behöver du bara en enkel sida som visar dina timmar och plats, med kanske en liten bloggfunktionalitet för att kunna hålla din hemsida relevant. Dessutom är det kanske det du endast vill lägga ut pengar för. Kostnaden är givetvis en viktig övervägning när du väljer ett webbhotell. Som vi brukar säga här på hittawebbhotellet, får du vad du betalar för. Däremot finns det svenska webbhotell som är kostnadseffektiva som ändå levererar precis det du letar efter för en billig peng.

Det är precis vad de webbhotell vi listar här fokuserar på. Det här är bra, funktionella webbhotellföretag som får din hemsida online med minst skada på din plånbok. Frågan är hur billigt kan du komma undan?

Hur kommer det sig att webbhotell har blivit så billiga?Billiga webbhotell är verkligen billiga 2019. På grund av att det finns fler leverantörer och smarta tekniska lösningar kan du verkligen få valuta för pengarna. Viktigt att komma ihåg är att ett billigt webbhotell nödvändigtvis inte är ett dåligt webbhotell. Utan här gäller det att fundera ut vad det är du vill få ut av webbhotellet, eftersom att olika paket ger dig olika förmåner. Ska du skapa en enkel hemsida är vårt förslag är att du använder dig av en tjänst som till exempel Heymo eller hemsida24 för att skapa din hemsida. Det finns många olika designer och teman att välja på. Dessutom behöver du inte betala för webbhotell, det ingår. Ska du istället driva ett företag som kommer kräva en egen utvecklad hemsida med mycket trafik? Då rekommenderar vi inte de billigaste webbhotellen. De allra billigaste webbhotellen har många begränsningar att ta hänsyn till. Viktiga faktorer att kolla på är lagringsutrymmet, antal domäner, högsta tillåtna trafik till hemsidan och så vidare.

Konkurrensen väldigt tuff på internetAlla företag konkurrerar om den totala mängden trafik till hemsidan och om din hemsida är långsammare än konkurrenten, är risken stor att kunden lämnar din hemsida och väljer någon annans. Lagringsutrymme är också att ta hänsyn till, om du ska ha en hemsida med mycket information, bilder och videoklipp som tar upp mycket utrymme, är det vara bättre att välja ett dyrare alternativ med större minne och mer resurser. Miss Hosting är ett kanon alternativ för dig som behöver ett mer avancerat alternativ men till ett lägre pris. Vi rankar Misshosting som nummer 1 på vår lista över de billigaste webbhotellen och bästa webbhotellen, i våra ögon, levererar Miss Hosting webbhotell i världsklass.

Vad du får för ett billigt webbhotell

Billiga webbhotell utesluter de kraftfulla och relativt dyra alternativen så som dedikerade server och VPS. Istället måste du välja ett delat webbhotell.

Ett delat webbhotell är en inställning där webbhotellet kör flera hemsidor på en och samma server. Låt inte den delade delen oroa dig, eftersom du inte kan titta på någon annas filer och ingen annan kan se ditt material. Fördelen? Att dela serverutrymmet övergår till billiga priser för alla. Nackdelen? Någon kan ta upp väldigt mycket trafik som kan leda till att din hemsidas laddningstider ökar kraftigt. Om detta skulle oroa dig för mycket, finns det ett par alternativ på vår lista som ger dig obegränsad trafik.

En sak som är värd att notera är att granska det finstilta texterna i webbhotellets tjänster, speciellt om du är oroad över att hålla priserna låga. Många webbhotell kan erbjuda ett lågt pris för att du ska kunna få din hemsida online, men andra tjänster som du kan komma att behöva, kan vara väldigt dyra.

Vissa webbhotell tar ut extra för de verktyg som finns tillgängliga. Andra webbhotell kräver att du ingår i ett treårigt avtal för att få det låga priset per månad. Vidare kan det billiga priset vara ett “introduktions pris”, och efter en månad höjs abonnemangskostnaden till det normala.

Bra billiga webbhotell

Som du kan se från tabellen ovan är inte alla billiga webbhotell skapade lika. Vissa har dataöverföring och lagringsbegränsningar. Andra tjänster begränsar vilka applikationer du kan använda. Vissa kräver att du uppgraderar till en högre nivå bara för att få en viss funktion. Att värdera ett inbyggda verktyg för att göra processen att bygga och underhålla en hemsida enklare är guld värt, jag skulle absolut rekommendera det finns en c-panel eller liknande. Om du är en skicklig kodare behöver du ingen panel, men även för den kan det vara skönt med ett enkelt verktyg för de lättare uppgifterna. Vilket webbhotell du väljer beror helt och hållet på hur du planerar att använda din hemsida - och din budget. Om du är redo att välja ett bra webbhotell som också är billig, klicka på länkarna ovan för att läsa mer om de webbhotell vi jämför.

Upp tid är viktigt, även med ett billig webbhotell

Tiden då hemsidan är online mot tiden den är offline. Om din hemsida är nere kan kunder inte hitta dig eller komma åt dina produkter eller tjänster. Och då är risken att de väljer en konkurrent istället.

Om ditt primära mål är billig service, och dina behov är enkla, har du ett alternativ till webbhotell som kallas för webbplatsbyggare. För dem som bara vill ha en snygg utan extrafunktioner, rekommenderar vi starkt Heymo eller hemsida24

Det är svårt att mäta upp tid, men enligt vår erfarenhet är de allra flesta webbhotellen väldigt duktiga på hålla sina serverar online, dygnet runt, året om.

Du behöver inte göra jobbet själv

Om du inte bryr dig om att äga en egen domän och inte vill göra en hel del bakom kulisserna, bör du verkligen överväga en av dessa online-webbplatsbyggare, eftersom de låter dig skapa attraktiva men ändå funktionella hemsidor under deras domäner. Dessutom kan dessa tjänster vara otroligt billiga: Några erbjuder gratis planer, men det betyder i allmänhet att du kommer att ha varumärke på din hemsida för webbplatsbyggareens företag. Du kan ofta betala för att få din egen domän, och det tar i allmänhet också bort varumärket. Men om du behöver lite kontroll över din domän och behöver lite mer funktionalitet, är webbhotell vägen att gå.

Snabblänkar

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är en virtuell server?Liten pil

Virtuell server eller VPS som det även kallas, VPS står för Virtual Private Server. En virtuell server är en typ av server lösning där kunden själv kan administrera över alla delar av servern.Läs mer här

Vad är en dedikerad server?Liten pil

Hos de flesta webbhotell erbjuder idag både dedikerade servrar, men också Virtuella sådana. När du har en dedikerad server hyr du en egen server (maskin) i en lokal fylld med andra servrar. Du kan själv bestämma vilka konfigurationsinställningar du vill ha.Läs mer här

Vad är ett SSL – Certifikat?Liten pil

Ett SSL – Certifikat går att jämföra med din legitimation. SSL-Certifikat är hemsidans legitimation, det säkrar sidans identitet och vem som innehar den. Att ha SSL-Certifikat skapar dessutom en auktoritet för hemsidan, vilket ger användaren en säkerhet när de besöker sidan. Detta är något hemsidan måste ha om du har tänkt att du ska kunna ta betalt genom din hemsida. Person- och bankuppgifter blir ej skyddade om det inte finns ett sådant certifikat för webbplatsen som hanterar betalningarna.

Vart får jag mitt SSL Certifikat från?Liten pil

Vi rekommenderar att du köper det från ditt webbhotell du har din domän på. Just nu erbjuder Misshosting gratis SSL certifikat om du hyr webbhotell där.Klicka här för att gå till erbjudandet

Hur stort utrymme behöver jag?Liten pil

Det beror helt på vad din hemsida ska göra. Är hemsidan främst textbaserad går det utmärkt att välja något enklare alternativen hos webbhotellet. Ska du ladda upp mycket bilder och videoklipp kommer du behöva ett större lagringsutrymme och mer resurser. Då föreslår vi att du väljer ett av de större paketen.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Jämför webbhotell här på hittawebbhotellet. Välj det webbhotell som uppfyller dina krav. Flytta sedan över din domän till det nya webbhotellet. Detta kan kännas lite knepigt, men de webbhotell vi rekommenderar har bra instruktioner på hur du går tillväga. Kort beskrivet behöver du först få en auktoriseringskod från ditt gamla webbhotellet, den koden skriver du in i kontrollpanelen i hos nya webbhotell.

Vad är en molntjänst?Liten pil

En molntjänst är en teknik som möjliggör hantering av program och datalagring över internet. Det fungerar på så sätt att du sparar filer, bilder, videoklipp m.m. på en server via internet istället för lokalt på din dator eller annan enhet.