Recension: UnoEuro webbhotell

UnoEuro
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

UnoEuro är vårt senaste webbhotell som vi lagt till på vår lista. Deras webbhotell karakteriseras av stabilitet och pålitlighet.

Besök UnoEuro

Om UnoEuro

UnoEuro etablerades 2004 med ett mål, revolutionerna webbhotellmarknaden genom att utmana synen på pris och kvalitet. Webbhotell har inte alltid varit så kostnadseffektivt som det är idag. Tvärtom var det väldigt dyrt att hyra plats på webbhotell i början av 2000-talet, hela marknaden karakteriserades av höga priser och osäkra serverhallar. Därför hade UnoEuro intentionen att förändra det utan att äventyra deras kunders förväntningar om en hög och kompetent kundservicenivå.

Hos UnoEuro finner ni en filosofi om att ett väl fungerande webbhotell inte behöver vara varken dyr eller komplicerad. Alla deras lösningar har blivit sammansatta med fokus på att lätt och effektivt kunna tillgodose behov hos både privatpersoner som företag när det kommer till webbhotell. Deras mål är att leverera väl fungerande tekniska lösningar, paketerat på ett sätt som alla förstår och tillfredsställer kunder med och utan djup teknisk kunskap.

UnoEuro är dessutom ett företag under expansion. Under 2017 köpte de upp ett annat webbhotell vid namn Meebox och under 2018 köpte de upp ett av de webbhotellen vi jämför.

OBS!

Nedan finner ni recensioner av andra privatpersoner som haft webbhotell hos UnoEuro. Ni kan själva lägga in en kommentar genom att fylla i kolumnerna och sedan klicka på publicera.

(Vänligen notera att vi har inte släppt uppdateringen för denna funktion än, men kommer publiceras inom den närmsta veckan)

UnoEuros serverhall

Alla deras servrar finns i ett toppsäkert datacenter hos Zitcom i Danmark. Det är bland annat därför som de kan erbjuda några av de snabbaste, säkraste och mest stabila lösningar som finns på marknaden. Serverrummet är baserat på en modern och mycket effektiv uppsättning av kylning, brandskydd, nödkraftsystem, noggrann utrustad maskinvara och nätverksinstallation. Dessutom har de vakter på området 24/7 som övervakar alla tjänster, för att inte tala om de stora, överflödiga GBit-fiberanslutningar.

Vidare har Zitcom oerhört god erfarenhet av webbhotell branschen i helhet då de är delägare i andra företag så som cloud.dk (meebox), danhost, smartweb med flera.

UnoEuro recension

Kundsupport

UnoEuro erbjuder två olika alternativ till kundsupport, via kontaktformulär på deras hemsida och telefon om du nyttjar deras pro suite eller enterprise suite. Detta är betydligt sämre än de andra webbhotellen vi jämför. Eftersom de andra webbhotellen erbjuder antingen live chatt eller telefon för mycket förmånligare priser.

Kundsupport är en avgörande faktor för oss på hittawebbhotellet. Därför är detta lite av en besvikelse från UnoEuro, hur som helst är deras supportteam oerhört duktiga på deras egna system så väl som andras i branschen. Enligt vår erfarenhet svarar de dessutom snabbt på frågor och är villiga att verkligen tillfredsställa deras kunder.

Stabilitet

Något som UnoEuro garanterar är 99,99% upptid, vilket vi verkligen gillar. Detta kan de garantera eftersom deras serverhall är otroligt modern. Vi har skrivit en del om upptid i olika blogginlägg, för att summera varför detta är otroligt viktigt. Låt säga att upptiden hade varit 95%, vilket kan tänkas är väldigt högt det med. Saken är den att om din hemsida ligger nere 5% av tiden på ett år, kan det resultera i otroligt stora förluster beroende på hur mycket trafik din hemsida hanterar. Tar vi amazon.com till exempel skulle det innebära 100 tals miljoner dollar varje år omsättning de skulle gå miste om.

UnoEuro erbjuder daglig backup, detta är en premiumtjänst hos många andra webbhotell, men detta får du i varje steg hos dem.

De erbjuder även SSH direkt till ditt webbhotell, precis som om du hade en dedikerad server. De senaste mySQL och php versionerna vilket passar perfekt om du planerar att använda Wordpress.

Prestanda

Laddningstider är en viktigt SEO faktor för att synas i Google. Därför är det väldigt viktigt att de webbhotell som du använder har en bra prestanda. UnoEuro erbjuder väldigt bra prestanda och arbetar aktivt för att uppdatera tredjeparts tjänster för att hålla prestandan på topp. De erbjuder PHP cashe som möjliggör att webbservern automatiskt optimerar din hemsida och gör den snabb.

Precis som med Kinsta får du en full resursöversikt i deras kontrollpanel där du kan mäta hur mycket cpu, ram och så vidare din hemsida använder.

Priset för webbhotellet

Det är lite lustigt att webbhotellet heter UnoEuro, men deras billigaste webbhotell kostar 2 euro. Hur som helst möts ni av två olika alternativ, ett lågprisalternativ i två varianter som passar utmärkt för nystartade sidor till större hemsidor som drivs med stora volymer trafik. Dessa erbjudanden kostar 22 kr eller 42 kr i månaden.

De som driver större hemsidor eller e-handel hemsidor som kräver mer, har de alternativ för det också. Dessa alternativ är betydligt dyrare, men du får valuta för pengarna. Dessa erbjudanden kostar 105 kr eller 210 kr i månaden.

UnoEuro kontrollpanel

Vi brukar vilja se c-panel på våra webbhotell vi jämför, just för att det är en universal panel som är väldigt bra i våra ögon. Det underlättar också att byta mellan webbhotell när ditt interface ser mer eller mindre likadant ut. Med det sagt finns det givetvis nackdelar till c-panel, så som att statistik och analysverktyg är begränsade.

UnoEuro som satsar stenhårt på prestanda och stabilitet, har utvecklat en egen kontrollpanel som har utmärkt användarvänlighet och lätt att komma igång med, som samtidigt mäter prestandan på din hemsida i realtid. Detta kan komma att vara mer intressant för denne som driver en hemsida mer mycket trafik på.

UnoEuros säkerhet

Som jag nämnt tidigare har deras serverhallar god säkerhet. Vilket är bra, men din hemsida behöver också en grad av säkerhet. Detta får du hos UnoEuro, de erbjuder säkerhetsfilter vilket innebär att de skyddar dig automatiskt från kända skadliga källor. Detta filter uppdateras kontinuerligt.

De skannar även din hemsida för säkerhetshål som ska korrigeras helt automatiskt. DDoS attacker är inte lika vanliga längre, men hela deras nätverk är skyddat mot sådana attacker.

UnoEuro domäner, email och filöverföring

Hos UnoEuro kan du koppla hur många domäner som helst till ditt konto. Notera att för varje extra domän du väljer att lägga till tar UnoEuro ut en engångskostnad på 7 euro (ca. 70 kronor). När avgiften väl är betald tillkommer dock inget övrigt förutom den vanliga domänkostnaden. Här kan jag då tipsa om att köpa domäner på misshosting istället och därefter för över dem till UnoEuro då misshosting ofta erbjuder domäner för 10 kr styck.

Med UnoEuro email är antalet e-postadresser obegränsat och UnoEuro stödjer SMTP, POP3, och IMAP. Spamfilter är även det inkluderat i priset. Inget fel på email-delen av deras webbhotell med andra ord. Känner du för att föra över filer på säkert sätt till webbhotellet, har UnoEuro FTP och SSH startklart och fritt tillgängligt.

UnoEuros hemliga deal

Hittawebbhotellet tillförser er med en rabattkod hos UnoEuro som ger dig 3 månaders gratis webbhotell hos dem. För att aktivera erbjudandet använder du: “GRATIS3”. För att aktivera koden krävs det att du väljer ett av de fyra erbjudanden och betalar för ett år, samtidigt vid betalningen skriver du in koden och får då gratis webbhotell under månad 12 till 15.

Sammanfattning

UnoEuro är ett danskt företag som har arbetat i webbhotell branschen sedan 2004 då deras vision var att skapa förutsättningar som var konkurrenskraftiga samtidigt som priset inte skulle styra. Deras webbhotell kännetecknas av god service, stabilitet och pålitlighet. Deras serverhallar är bland de bättre av de webbhotell vi jämför, de är placerade i Danmark och ägs av Zitcom. Det är tack vare deras utmärkta serverhall de kan erbjuda några av de snabbaste, säkraste och mest stabila lösningar som finns på marknaden. Serverrummet är baserat på en modern och mycket effektiv uppsättning av kylning, brandskydd, nödkraftsystem, noggrann utrustad maskinvara och nätverksinstallation.

Utifrån de fyra kriterier vi ser främst på när vi bedömer ett webbhotell uppfyller UnoEuro dessa överlag väldigt bra, det vi klankar ner på är deras få val till att kontakta deras kundsupport och deras prisstruktur för att handla domännamn. Det tillkommer en så kallad DNS-service avgift som drar upp priset per domän till nästan 200 kr. Då finns det betydligt billigare alternativ, så som att köpa på misshosting som erbjuder domäner omkring 100kr, men kör väldigt ofta kampanjer på 10 kr domänen.

Något vi gillar att de erbjuder SSH direkt till webbhotellet, vilket ger dig som hemsideägare fler möjligheter än hos många andra webbhotell leverantörer. Vidare är deras egen kontrollpanel väldigt bra för att vara egenutvecklad. Det vi gillar främst är deras analysverktyg som du har tillgång till.

Slutligen finns den en bra deal att hämta med koden GRATIS3.

Vi jämför även andra webbhotell där vi har djupgående genomgångar precis som denna om deras erbjudanden.

Vill du läsa mer om Misshosting, Inleed, Stablehost, Kinsta eller egensajt kan ni klicka på respektive länk.

Nedan finner ni även korta recensioner av andra människor som haft webbhotell hos UnoEuro.

Recensioner

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Linus Pierre

Jag har prövat dem. De kostar lite mer än andra webbhotell, men är riktigt bra!

Din recension

Kommentar till
star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled

WEBBHOTELL

Standard Suite

Vid köp av deras standardpaket får du 20 GB lagringsutrymme för din hemsida, vilket är mer än nog. För att sätta det i perspektiv, hittawebbhotellets storlek är endast ca 20 MB. Obegränsat med mySQL/databasutrymme, obegränsat med trafik, obegränsat antal e-postkonton, två CPU kärnor och 512 MB minne vid en given tidpunkt. Notera att detta är endast en bråkdel av vad som ingår i deras webbhotell.

Pris: 42 kr med en startavgift på 126 kr.

5,30kr / mån 40kr / mån

Beställ Nu

Basic Suite

Vid köp av deras enklaste paket får du 10 GB lagringsutrymme för din hemsida, vilket är mer än nog. För att sätta det i perspektiv, hittawebbhotellets storlek är endast ca 20 MB. Obegränsat med mySQL/databasutrymme, obegränsat med trafik, obegränsat antal e-postkonton, en CPU kärna och 512 MB minne vid en given tidpunkt. Notera att detta är endast en bråkdel av vad som ingår i deras webbhotell.

Pris: 21 kr med en startavgift på 126 kr.

10kr / mån 40kr / mån

Beställ Nu

Pro suite

Vid köp av deras pro paket får du 100 GB lagringsutrymme för din hemsida, vilket är mer än nog. För att sätta det i perspektiv, hittawebbhotellets storlek är endast ca 20 MB. Obegränsat med mySQL/databasutrymme, obegränsat med trafik, obegränsat antal e-postkonton, tre CPU kärnor och 1024 MB minne vid en given tidpunkt. Notera att detta är endast en bråkdel av vad som ingår i deras webbhotell.

Pris: 105 kr med en startavgift på 126 kr.

105kr / mån

Beställ Nu

Enterprise suite

Vid köp av deras mest avancerade paket får du 200 GB lagringsutrymme för din hemsida, vilket är mer än nog. För att sätta det i perspektiv, hittawebbhotellets storlek är endast ca 20 MB. Obegränsat med mySQL/databasutrymme, obegränsat med trafik, obegränsat antal e-postkonton, fyra CPU kärnor och 1024 MB minne vid en given tidpunkt. Notera att detta är endast en bråkdel av vad som ingår i deras webbhotell.

Pris: 210 kr med en startavgift på 126 kr.

210kr / mån

Beställ Nu

VPS (VIRTUELL SERVER)

UnoEuro erbjuder inte möjligheten att hyra VPS.

DEDIKERAD SERVER

UnoEuro erbjuder inte uthyrning av dedikerade servrar.

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2024.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.