EgenSajt

EgenSajt

Egensajt är ett svenskt webbhotell som har den unika affärsidén att du som kund enbart ska betala för de resurser du faktiskt använder. Du kan även få hjälp med att byta webbhotell. Egensajt är även en webbyrå, så om du skulle behöva få en hemsida utvecklad och sedan underhållen kan Egensajt hjälpa dig med det.

OM EGENSAJT

Egensajt är ett företag som erbjuder tjänster som webbhotell, webbyrå och andra webbtjänster. Företaget grundades 2007 och drivs av Egensajt Sverige AB, som har sitt huvudkontor strax utanför Göteborg.

Egensajt har valt att frångå de vanliga webbhotells konceptet och inte jobba med så många olika paket utan att mer att du som kund enbart betalar för de resurser du faktiskt använder. Detta koncept har öppnat ögonen för Egensajt och har företagskunder inom media, e-handel, politiska partier och privatpersoner så klart.

Vidare har Egensajt en klar målsättning, de vill erbjuda bästa möjliga prestanda till lägsta pris samt erbjuda den bästa och vänligaste supporten, bli bäst på domänhantering. De strävar också efter att prestandan och upptiden ska vara toppkvalitet samt erbjuda den bästa och mest lättanvända kontrollpanelen därigenom erbjuda det bästa webbhotellet. Deras utvecklingsavdelning lyssnar löpande på dig som kund och inför de förbättringar som efterfrågas.

Nedan finner ni recensioner av andra privatpersoner som haft webbhotell hos Egensajt. Ni kan själva lägga in en kommentar genom att fylla i kolumnerna och sedan klicka på publicera.

Egensajts serverhall

Deras servrar bildar olika kluster och även om en server går ner så är allt uppe ändå. Flera servrar delar på lasten och detta ger oerhört hög prestanda och upptid. Detta är synnerligen intressant, och har blivit allt mer vanligt bland de moderna serverhallarna.

Att spegla varje server, skapar på så vis ett ytterligare skydd för att upprätthålla en hög upptid.

Egensajt ur våra fyra bedömningskriterier

Kundsupport

Egensajt har förstått detta med bra kundservice som ska vara lätt att få tag på. De erbjuder support genom telefon, epost och twitter. Detta sammanlagt erbjuder dig full support mellan kl 08:00 till 22:00. Detta anser vi vara superbra.

Jag personligen har varit i kontakt med Egensajt ett flertal gånger och kan verkligen gå i god för deras vänlighet.

Stabilitet

Precis som de målsättning säger, strävar de efter att deras stabilitet ska vara bäst på marknaden. Detta gör de genom att vara snabba med nya versioner av program så som Apache, PHP med mera. Vidare har de lagt ner mycket tid på deras servrar för att undvika någon nertid alls.

Egensajt menar på att deras webbhotell verkligen är anpassat till wordpress och hastigheter för wordpress hemsidor. Detta är faktiskt något vi inte riktigt håller med om. Ett gott exempel är Egensajt egna hemsida. Den sidan är visserligen väldigt stor, vilket medför långsammare laddningstider.

Men kör du igenom den i Google pagespeed insights så ser ni att deras sida ligger på runt 50, vilket är på det nedre delen av spektrumet.

Prestanda

Egensajt arbetar aktivt för att deras prestanda ska vara på en hög nivå. För att lyckas med detta har de tagit fram en specialanpassad Apache version 2.4.

Dock erbjuder Egensajt inte dedikerade CPU:er till sina kunder som de andra webbhotellen gör. Istället delas all datorkraft över så kallade ”noder” för samtliga webbhotell. Hur mycket CPU-kraft som kan utnyttjas bestäms istället av hur många PHP-processer du har valt att betala för. Du kan välja upp till 10 stycken php-processer i dagsläget.

Om du använder dig av WordPress, och vill förbättra dina laddtider har du två intressanta tillval: Memcached och Redis. Med hjälp av dessa portar kan du koppla samman med din cachefunktion (ex. WP-super cache eller W3 total cache) och förbättra dina laddtider. Vidare ingår Varnish i alla webbhotell.

Många webbhotell erbjuder obegränsad trafik, detta är inte fallet här. Som standard ingår 1 GB gratis, 2 GB kostar 4 kr extra i månaden och 5 GB 20 kr i månaden. Du kan ha upp till 5000 GB per månad, vilket kostar 397 kr i månaden.

Utrymmet är också lite begränsat med precis som på Inleed får du SSD hårddiskar, vilket är väldigt bra för prestandan.

Priset för webbhotellet

Priset för webbhotellet är rimligt satt. Övertid kommer du förmodligen spara pengar genom att endast betala för det du faktiskt använder.

Egensajts kontrollpanel

En svårighet är begränsningarna du har på andra webbhotell och deras paketlösningar. EgenSajt har därför utvecklad en egen teknisk platform baserad på öppna källkodslösningar för att kunna erbjuda en kostnadseffektiv hosting med högsta möjliga prestanda och upptid. Deras kontrollpanel för den unika plattformen är framtagen med stort fokus på användarvänlighet och funktionalitet och på deras många specialfunktioner. EgenSajt är det enda webbhotellet i Sverige som erbjuder Apache 2.4 event tillsammans med PHP-FPM, Varnish, Memcached och Redis.

Egensajts säkerhet

Egensajt använder Modsecurity för att skydda din hemsida. Modesecurity upptäcker hot genom att programmet är utplacerat på webbservern eller som en proxyserver framför din hemsida. Detta gör att motorn kan skanna inkommande och utgående HTTP-kommunikation till slutpunkten. Beroende på regelkonfigurationen bestämmer programmet hur kommunikationen ska hanteras som inkluderar möjligheten att överföra, släppa, omdirigera, returnera en viss statuskod, utföra ett användarskript och mer.

Egensajts Snapback av domäner

Egensajt som jag skrivit ovan strävar efter att bli bäst på hantering av domäner. Det är tydligt med deras utbud av olika tjänster kring domänhantering. Det ingår obegränsat antal domäner och subdomäner hos dem, och du får tillgång till full DNS-hantering.

Detta är bra, men kanske den mer unika funktionen som få webbhotell erbjuder är den så kallade snap back funktionen. Egensajt erbjuder alltså möjligheten att "snappa" tillbaka en attraktiv .se/.nu domän som du eller någon valt att inte förnya, eller glömt bort. Detta görs direkt med några tiondelars sekund efter att domänen blivit ledig igen. Alla domäner som har förfallit går att beställa, och skulle det vara så att domänen blir förnyad av ägaren får du besked om detta.

Detta kan vara ett utmärkt sätt att få tillgång till bra domäner som en gång i tiden har varit upptagna.

Sammanfattning

Egensajt grundades 2007 och har idag kunder inom media, e-handel, politiska partier och privatpersoner. De har en tydlig målsättning där de strävar efter att bli bäst inom domänhantering, erbjuda bästa upptiden och prestandan, samtidigt som de vill ge den vänligaste supporten på marknaden.

Det är mycket att leva upp till, men detta gör de utmärkt.

Deras servrar speglar varandra för att på så sätt om en server går offline, finns det andra som är online och på så sätt ge dig en otroligt hög upptid.

Deras kundsupport är öppen mellan 08-22, via telefon, mail och twitter. Deras stabilitet och hastighet är det ända vi anser kunnat vara något bättre. Med det sagt kan du motverka detta genom att inte arbeta i wordpress. De erbjuder inte dedikerade CPU:er som andra webbhotell gör utan de delar sin datakraft över noder istället.

Deras kontrollpanel är egenutvecklad och erbjuder väldigt mycket bra funktioner och support till etablerad programvara.

Som extra säkerhet erbjuder de Modesecurity, men kanske deras mest intressanta tjänst är deras snapback som tillåter dig att snappa upp domäner som är påväg att förfalla till marknaden igen.

Avslutningsvis är Egensajt ett väldigt bra webbhotell och rekommenderas starkt!

Recensioner

Erik

Ett riktigt bra webbhotell

Din recension

WEBBHOTELL

Egensajt har byggt upp det så att du betalar enbart för det resurserna du använder och du kan lätt skala upp eller ner ditt användande. Paketet funkar för i princip alla oavsett om du enbart har en statisk sida med e-post eller om du har en mer krävande hemsida med stora behov. Hur mycket du betalar beror helt på hur mycket resurser du använder för dina hemsidor osv. Det börjar på 18 KR och uppåt/månad. Men som du ser nedan så finns det ändå paketerbjudanden hos Egensajt.

STANDARD RESURSER

I det paketet ingår ett obegränsat antal domäner, publicerade hemsidor och databaser. Du kommer också ha daglig back-up. Du kommer ha 2 GB lagringsutrymme, 5 GB E-post utrymme och 1 GB i trafik.

29kr / mån 59kr / mån

Beställ Nu

EXTRA RESURSER

I det paketet ingår ett obegränsat antal domäner, publicerade hemsidor och databaser. Du kommer också ha daglig back-up. Det ingår 5 GB i lagringsutrymme, 10 GB i E-postutrymme och du kommer ha 2 GB i trafik.

59kr / mån 118kr / mån

Beställ Nu

VPS (VIRTUELL SERVER)

Egensajt erbjuder inte möjligheten att hyra en VPS.

DEDIKERAD SERVER

Egensajt har inte uthyrning av dedikerade servrar.

Snabblänkar

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är en virtuell server?Liten pil

Virtuell server eller VPS som det även kallas, VPS står för Virtual Private Server. En virtuell server är en typ av server lösning där kunden själv kan administrera över alla delar av servern.Läs mer här

Vad är en dedikerad server?Liten pil

Hos de flesta webbhotell erbjuder idag både dedikerade servrar, men också Virtuella sådana. När du har en dedikerad server hyr du en egen server (maskin) i en lokal fylld med andra servrar. Du kan själv bestämma vilka konfigurationsinställningar du vill ha.Läs mer här

Vad är ett SSL – Certifikat?Liten pil

Ett SSL – Certifikat går att jämföra med din legitimation. SSL-Certifikat är hemsidans legitimation, det säkrar sidans identitet och vem som innehar den. Att ha SSL-Certifikat skapar dessutom en auktoritet för hemsidan, vilket ger användaren en säkerhet när de besöker sidan. Detta är något hemsidan måste ha om du har tänkt att du ska kunna ta betalt genom din hemsida. Person- och bankuppgifter blir ej skyddade om det inte finns ett sådant certifikat för webbplatsen som hanterar betalningarna.

Vart får jag mitt SSL Certifikat från?Liten pil

Vi rekommenderar att du köper det från ditt webbhotell du har din domän på. Just nu erbjuder Misshosting gratis SSL certifikat om du hyr webbhotell där.Klicka här för att gå till erbjudandet

Hur stort utrymme behöver jag?Liten pil

Det beror helt på vad din hemsida ska göra. Är hemsidan främst textbaserad går det utmärkt att välja något enklare alternativen hos webbhotellet. Ska du ladda upp mycket bilder och videoklipp kommer du behöva ett större lagringsutrymme och mer resurser. Då föreslår vi att du väljer ett av de större paketen.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Jämför webbhotell här på hittawebbhotellet. Välj det webbhotell som uppfyller dina krav. Flytta sedan över din domän till det nya webbhotellet. Detta kan kännas lite knepigt, men de webbhotell vi rekommenderar har bra instruktioner på hur du går tillväga. Kort beskrivet behöver du först få en auktoriseringskod från ditt gamla webbhotellet, den koden skriver du in i kontrollpanelen i hos nya webbhotell.

Vad är en molntjänst?Liten pil

En molntjänst är en teknik som möjliggör hantering av program och datalagring över internet. Det fungerar på så sätt att du sparar filer, bilder, videoklipp m.m. på en server via internet istället för lokalt på din dator eller annan enhet.