Köpa domän till bästa pris
Att köpa ett domännamn innebär att du registrerar det domännamn du vill ha hos en domännamnsregistrator. En domänregistrator kan vara ett webbhotell, vi rekommenderar att ni registrerar er domän på webbhotellet misshosting.
Kom ihåg att du behöver hitta en ledig domän och eftersom det finns över 146 miljoner registrerade domäner världen över kan det vara en god idé att fundera ut något unikt namn för just din domän. Det kan också vara en god idé att köpa olika ”Top-level domain” (TLD). Det vill säga det som står efter punkten i domänen.
Exempel:
Alexandershemsida.se
Alexandershemsida.com
Alexandershemsida.nu
Lediga domäner via Misshosting

1. Domän hos Miss Hosting
Miss Hosting erbjuder ofta billiga domännamn från 10–149 kr beroende på deras aktuella erbjudande och TLD du väljer. Deras .se domäner kostar 109 kr per år, men har erbjudanden flera gånger per år där de erbjuder domäner för endast 10 kr första året.
Deras webbhotell är också det billigaste på marknaden vilket passar bra för den som vill köpa ett par domäner och parkera dem till en låg kostnad.

Bäst pris

Bäst kundservice

Enkel registrering
Listan över aktörer som erbjuder lediga domännamn
2. Domän hos Unoeuro
- En av de största domänleverantörer i Danmark.
- Gratis Anonym WHOIS.
- Geografiskt åtskilda namnservrar.
118kr / år
Beställ Nu3. Domän hos One.com
- Över 1 500 000 kunder förlitar sig på One för sina hemsidor.
- 15 dagars återbetalningsgaranti.
- Support dygnet runt
115kr / år 135kr / år
Beställ Nu4. Domän hos Inleed
- Support via telefon, epost, live-chatt och Skype.
- Obegränsat antal domäner.
- Daglig backup.
149kr / år
Beställ Nu5. Domän hos Hemsida24
- Över 650 toppdomäner
- Gratis SSL-certifikat
- Gratis Whois-skydd
149kr / år
Beställ Nu6. Domän hos Stablehost
- Dygnet runt support.
- Gratis Whois Skydd.
- Webbhotellskluster – Vilket ger högre upptid och snabbare laddtid.
109kr / år
Beställ Nu7. Domän hos Egensajt
- Effektiv DNS och domänhantering.
- Snapback av domäner.
- Support mellan kl 08:00 till 22:00.
49kr / år 95kr / år
Beställ NuAtt tänka på innan du ska registrera domän för första gången
Det finns en rad bra anledningar till att skaffa en domän:
- Om du är ett företag, ger ett domännamn dig trovärdighet. Få personer kommer att vara villiga att göra affärer med ett företag som inte har sitt eget domännamn.
- Om du lyckas köpa ett bra domännamn som beskriver företaget eller namn på produkt, kommer människor ihåg det lättare och kan enkelt återvända till din hemsida utan större besvär.
- Om du registrerar din domän via ett webbhotell som vi rekommenderar, äger du domänen oavsett om du väljer att byta webbhotell. Det är även så smidigt att besökaren inte kommer märka någon skillnad före eller efter bytet.
Domännamn försvinna extremt snabbt. Många hävdar till och med att alla bra domännamn är borta. Det tvivlar jag på, men det är troligen sant att de flesta bra domännamn som är beskrivande för produkter och tjänster har tagits. Om du vill ha ett domännamn för din hemsida, föreslår jag att du agerar nu, eller bemöter det faktum att du kan ha förlorat din domän till någon annan. När allt kommer omkring är 99 kr (mer eller mindre) för ett års ägande av domänen ganska billigt när du inser att du säkrar ett bra namn på din webbplats.

Så påverkas SEO av domäner
Har du planerat för att driva din webbplats i ett affärssyfte eller vill att människor helt enkelt ska ta del av det innehåll du lagt ner tid på att skapa? Då kommer du vilja att din webbplats syns i Google oavsett om du redan vet det eller inte. En av alla Googles rankingfaktorer handlar just om domänen.
Ålder på domänen betyder precis vad det låter som, äldre domäner är bättre än helt nyregistrerade. Det skapar en viss auktoritet i Googles ögon speciellt om domänen inte bara har varit parkerad utan varit aktiv under flera år. Dessutom är det bättre om du registrerar domänen längre en ett år, det visar på att du är hängiven till din webbplats.
Nyckelord i domänen innebär att du har ditt primära sökord i ditt domännamn. För att ge ett exempel, hittawebbhotellet.se. Då vi vill synas på sökord som är relaterade till webbhotell.
Nyckelord som första ord är något som du kan tänka på också, detta ska ge en ännu bättre fördel än att endast ha sökordet i ditt domännamn. Som exempel, webbhotellbästitest.se.
.se, .uk eller .de ifall du bedriver verksamhet i ett visst land kan du använda dig utav landets toppdomän…
Dittdomännamn.se – ifall du bedriver verksamhet i Sverige.
Dittdomännamn.uk – ifall du bedriver verksamhet i Storbritannien.
Dittdomännamn.de – ifall du bedriver verksamhet i Tyskland.
… nackdelen med detta kan vara att om du senare vill använda samma domän för att synas i andra länder kommer det bli svårare än om du haft en .com domän tillexempel.
Därför råder jag dig att köpa inte bara .se utan ett par toppdomäner ytterligare för att säkra upp.
Nu är dessa faktorer inte avgörande om du kommer att synas i Google eller inte, det är betydligt svårare än så. Men gör du rätt från början, ökar dina chanser så klart.
Frågor och svar gällande att köpa domännamn
Vad är en domän/domännamn?
Ett domännamn är ditt namn på din webbplats. Ett domännamn är adressen där internetanvändare kan komma åt din webbplats. Ett domännamn används för att hitta och identifiera datorer på internet. Datorer använder IP-adresser, som är en serie av nummer, men eftersom att det svårt att komma ihåg en längre serie av siffror utvecklades och användes domännamn för att identifiera enheter på internet snarare än att använda IP-adresser.
Ett domännamn kan vara valfri kombination av bokstäver och siffror, och det kan användas i kombination av olika domännamnstillägg, t.ex. .se .com, .nu .net med fler.
Vad kostar en domän?
Vanligtvis i Sverige kostar en domän runt 100 kr. Däremot har domäner sålts för flera miljoner kronor. Det är skillnad på en nyregistrerad domän och en domän med historik. Ta vår domän som exempel hittawebbhotellet.se, för något år sedan fanns inte denna domän registrerad och var värd det pris en nyregistrerad domän kostar hos en domänregistrator.
Idag har vi byggt ett värde kring den här domänen som har gjort att du som läser detta på något vis har klickat in dig på just vår hemsida i hopp om att få svar på det du söker.
Den dyraste domän såldes för 49.7 miljoner dollar enligt godaddy.
Hur köper man en domän?
Låt säga att du valt ditt domännamn så som “alexandersblogg.se”. Därefter måste du navigera dig till en registrator och betala en registreringsavgift som kostar omkring 10 kr till 200 kr beroende på vilken registrator du väljer.
Du äger oftast domänen i ett år och måste förnya den varje år.
Det enklaste är att registrera din domän hos ett webbhotell. Jag skulle föreslå att du registrerar din domän hos ett webbhotell. Varför undrar du säkert?
Nummer 1,
De webbhotell vi rekommenderar att du registrerar domänen på har erbjudanden till och från på 10 kr domänen. Vissa erbjuder dessutom gratis webbhotell första året om du registrerar en domän hos dem.
Nummer 2,
De webbhotell vi rekommenderar har utmärkt support som kan hjälpa dig med praktiskt taget allt ifrån att registrera domänen till att lansera din första hemsida.
Så köper du en domän
Steg för steg instruktioner
Om du vill registrera ett domännamn gör du på följande vis.
Vi föreslår att ni använder Misshosting vid registreringen. Har du redan ett webbhotell skulle jag ändå köpa från misshosting då de är pålitliga och oftast billigast på marknaden och därefter pekat om domänen till ditt webbhotell.
Misshosting;
- Gå in på Misshosting här.
- På den övre delen på hemsidan finner du en sökbar med texten “Sök efter ett domännamn här”.
- Välj vilket domännamn du ska ha, gå till kassan och avsluta köpet.
Grattis!
Så enkelt är det att börja äga en helt egen domän.
Vem äger domänen?
Att kolla upp vem som äger domänen har blivit betydligt svårare på senare tid. Vi brukar rekommendera att ni använder er av internetstiftelsens sökfunktion Den tillåter er att få informationen om .se och .nu domäner vilket är de vanligaste här i Sverige.
Skulle ni istället behöva ta reda på information om andra TLDs föreslår jag att ni söker på ”whois” i Google och använder ett av de gratis verktyg som dyker upp.
Jag personligen brukar använda whois.net

Letar du efter billiga domäner?
Billiga domäner kan du köpa på sådana webbhotell som vi rekommenderar ovan. En billig domän kostar 99 kr per år och en dyrare årsavgift ligger på 199 kr. Dessa webbhotell vi nämner ovan brukar dessutom ha rabatterade priser på sina domäner titt som tätt. Misshosting brukar erbjuda bäst rabatt och med sitt billiga webbhotell samt den kundservice som finns rekommenderar vi dem för dig som är ute efter att köpa en eller flera domäner.
Vänlig observera detta om du är ute efter att driva trafik via det organiska söket på Google. Exactmatch domäner innebär att domännamnet heter exakt det du arbetar med eller det sökord du önskar synas på, casino.se till exempel. Eftersom Google ger en fördel till exactmatch domäner kanske det inte är det bästa att köpa billiga nyregistrerade domäner.
Bli noterad när domäner är rabatterade
Vi har ingen automatisk tjänst för att skicka ut mail när domäner är rabatterade. Däremot har ni möjligheten att maila mig och be om att bli tillagd i listan så skickar jag personligen ut mail till er som vill veta när ni kan göra ett extra bra klipp.
info@hittawebbhotellet.se

FRÅGOR & SVAR

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.
- Vilken typ av hemsida utvecklar du?
- Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.
- Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
- Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
- Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2023.

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.