Recension: Inleed webbhotell

Inleed
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Inleed är ett av de webbhotellen som du kan välja på vår hemsida. Inleed har flera tjänster som passar för både företag och privatpersoner. Inleed har tjänster som Webbhotell, domännamn och många olika server alternativ att välja mellan. Här kan du läsa mer om Inleed som företag och vilka erbjudanden det finns att ta del av.

OM INLEED

Inleed är ett företag som erbjuder tjänster som Webbhotell, olika server möjligheter och domännamn för både privatpersoner och företag.

Inleed är en bifirma till företaget Yeller AB och har funnits sedan 2006. Yeller AB är ett företag som jobbar med webbutveckling och erbjuder också programmering, design och annonsering, men även publicering till hemsidor.

Skulle det vara så att Inleed inte har något paket erbjudande som passar just dig, finns även möjligheten att få ett skräddarsytt paket. Inleed har heller inga startavgifter på sina erbjudanden.

Nedan finner ni recensioner av andra privatpersoner som haft webbhotell hos Inleed. Ni kan själva lägga in en kommentar genom att fylla i kolumnerna och sedan klicka på publicera.

Inleeds serverhallar

Inleed har sina servrar i egna lokaler, lokalerna är placerade i Falun och Tällberg. Det görs dagligen en back up på alla kunders webbhotellkonton och sparas på separata servrar som inte påverkas om något skulle hända huvudservrarna.

Deras serverhall har två stycken 10 gbit/s internet-förbindelser vilket medför snabba laddtider för alla deras kunder.

Vidare har de följande;

  • Svartfiberlänk mellan hallarna
  • Dieselelverk och UPS - Strömbackup
  • Övervakning dygnet runt
  • Brandsäkra dörrar och automatiskt brandsläckningssystem av aerosol
  • Backupsystem i separata rum

Vill ni se bilder på hur deras system ser ut kan ni göra det här

Inleed recension

Kundsupport

Inleed levererar support på alla plan. De erbjuder telefon, epost, chatt och till och med skype. Här är ett exempel på ett företag som förstått att kundservice är a och o. Kundsupport är otroligt viktigt, framförallt för oss på hittawebbhotellet.se. Vi jämför endast webbhotell som erbjuder en fantastisk kundservice.

Det faktum att de dessutom erbjuder skype gör Inleed unik. Som vi brukar skriva, så uppskattar vi så väl som nybörjare en support som kan hjälpa till hands on. Att kunna få kontakt via skype, ger dig också möjligheten att dela skärm vilket underlättar vid felsökning.

Stabilitet

De har servrar placerade i Falun och Tällberg, detta med kombination med 20 gbit/s internet-förbindelse ger dig extremt snabba svarstider. Vidare har Inleed upptider som är något snabbare än Misshosting. Vi utförde ett test där vi kollade på ”första CPU-inaktivitet” och ”beräknad inmatningslatens” mellan hemsidor som är hostade av Misshosting och Inleed och kom fram till att Inleed är något snabbare.

Prestanda

Inleed erbjuder något mindre utrymme för dina hemsidor än deras konkurrenter. Däremot får du lagringsutrymme på en SSD hårddisk vilket är bra. Trafiken per månad är bra och fullt rimlig till priset. Dock finns det andra webbhotell som erbjuder mer trafik, men saken är som sådan att de allra flesta kunder kommer inte upp i närheten av vad webbhotellet erbjuder. Det krävs väldigt mycket trafik för att komma upp i Inleeds 50GB/månad med andra ord.

Vidare erbjuder obegränsat många MySQL-databaser. Ett webbhotell på Inleed kan därför innehålla obegränsat antal wordpress-installationer till exempel. Webbhotellen är alla utrustade med 1 dedikerad kärna och 1024MB i php memory limit, vilket är mycket bra. Du kommer alltså kunna driva en hemsida som kräver en mer avancerad CMS så som Magento. Dessutom använder sig Inleeds servrar där webbhotellen ligger uteslutande av SSD-hårddiskar, vilket med för en betydligt högre prestanda än deras konkurrenter.

Priset för webbhotellet

Deras pris för deras webbhotell börjar från 19 kr per månad upp till 99 kr i månaden. Överlag gör du ett kap av att köpa ett webbhotell oss Inleed, med tanke på allt du får utöver hårdvara och internet hastighet. Deras support är verkligen bra, jag personligen har varit i kontakt med dem flera gånger och har alltid fått hjälp av en positiv och kunnig medarbetare.

Inleeds kontrollpanel

Hos Inleed kommer du använda den välbeprövade kontrollpanelen DirectAdmin. DirectAdmin är en kontrollpanel som används idag av de flesta webbhotell till sina serverlösningar. Kontrollpanelen är väldigt användarvänlig och det är genom DirectAdmin du gör all administration till din hemsida.

Att de inte använder cPanel kan vara ett minus för vissa. Vi brukar föredra att webbhotellet har cPanel, i alla fall för nybörjare eftersom cPanel är så pass populärt.

Hur som helst är Direct Admin en väldigt bra kontrollpanel den med, dessutom använder många andra webbhotell den panelen. I grund och botten har denna kontrollpanel samma funktioner som Cpanel. Inleed har på så sätt mycket stöd för en lång rad CMS och publiceringsverktyg: WordPress, Joomla, Drupal, Opencart och Magento som finns alla tillgängliga i Inleeds tre webbhotell. Dessutom finns alla dessa CMS:er tillgängliga som enkla ”One click installers”.

Inleeds domäner, email och filöverföring

Inleeds samtliga tre webbhotell har tillgång till en dedikerad IP adress till en kostnad av 10 kronor per månad. Backup och DDOS finns dessutom gratis tillgänglig för samtliga webbhotell.

Sammanfatting

Inleed har paketerat sin tjänst på ett bra sätt anser vi. De har tjänster inom webbhotell, vps och dedikerade servrar. I flera områden med andra ord, men de är ändå avgränsade till mängden olika alternativ för varje område. Detta skapar en enkelhet vilket är uppskattat bland kunder.

Precis som FSdata tillhanda håller Inleed sin egen serverhall. Kundsupporten är bland den bästa på marknaden anser vi. De har flest kanaler att nå ut till dem på, varav skype är en av dem. Deras stabilitet på deras system är återigen mycket bra, där de till och med presterar något bättre när det kommer till CPU-inaktivitet och inmatningslatens än Misshosting. Prestandan hos Inleed är bra på så sätt att du har SSD-hårddiskar som lagringsutrymme. Nackdelen med detta är att du får något lägre utrymme än hos konkurrenterna. De erbjuder också obegränsat många MySQL-databaser vilket är imponerande.

Priset för webbhotellet är rimligt till dess funktioner du får samt supporten. Avslutningsvis kan man se att Inleed är ett mycket omtyckt webbhotell om ni ser till andra kunders recensioner på andra hemsidor.

Recensioner

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Emil

Har både hemsida + dedikerad server hos Inleed. Supporten är som sagt världsklass, finns inget i närheten! Priset på dedikerad server gjorde att jag sparar tusenlappar per månad jämfört med min tidigare leverantör

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

jan-Erik Lindblom

Supporten är i världsklass. förutom snabb hjälp så är den "användarvänlig" Bra personal, var rädd om dem. Kommer att rekommendera Inleed till alla

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Lena

Ville passa på att lägga en recension! Jag har kört deras Prime webbhotell för min e-handel i ett halvår och det fungerar oerhört bra! Kan varmt rekommendera den tjänsten. Den är något dyrare än de andra webbhotellen, men värt varenda krona!

star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Joakim

Toppen bra! Använder deras Prime webbhotell.

Din recension

Kommentar till
star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled

WEBBHOTELL

Inleed har tre olika webbhotells erbjudanden du kan välja mellan. De olika paketen heter Standard, Special och Återförsäljare.

STANDARD

Inleeds standard paket är det billigaste av de tre. Du kommer kunna ha obegränsat med domäner, FTP-Konton och subdomäner. Du får ett utrymme på 1GB och 50 GB i trafik per månad.

19kr / mån

Beställ Nu

SPECIAL

Är det så att du behöver mer utrymme eller behöver kunna hantera större mängder av trafik på din hemsida. Så finns det även ett paket som heter special. Här får du 5 GB i lagringsutrymme och 250 GB i trafik per månad.

19kr / mån

Beställ Nu

ÅTERFÖRSÄLJARE

Om det är att du är återförsäljare av hemsidor och har egna kunder finns det ett paket som heter Återförsäljare. I paketet ingår det hela 48 GB och en trafikmängd på 2000 GB på en månad. Det ingår också en återförsäljare panel där du enkelt och snabbt kan lägga till nya kunder.

99kr / mån

Beställ Nu

VPS (VIRTUELL SERVER)

Om du vill ha mer kontroll passar en VPS dig bättre. En VPS (Virtuell Server) är ett slags mellanting mellan ett webbhotell och en dedikerad server. Med en VPS så hyr du en del av en större server och delar den med flera andra kunder, men har ett eget RAM-minne och hårddiskutrymme som bara du kan använda. En stor fördel med en VPS är att du kan lätt uppgradera om det är så att du behöver mer RAM-minne eller hårddisk utrymme.Skulle sidan under en period eller mer permanent kräva mer så är det inte svårare än ett knapptryck eller mejl till supporten. En annan fördel är att du har mycket mer kontroll och möjligheter med en VPS. Du kan mer eller mindre skräddarsy den efter din hemsidas behov, till exempel om du behöver specifika program eller liknande. Till server kan du också välja att ha ett Linux- eller Windows baserat operativsystem.

VPS #1

Standard erbjudandet brukar vara tillräckligt för de flesta. Du får en VPS med 100 GB i lagringsutrymme, 3000 GB i trafik och 8 GB ram-minne per månad. Du får även en internet anslutning på 1000/1000 MBits och en permanent IP-Adress.

199kr / mån

Beställ Nu

VPS #2

Nästa steg är VPS #2 och inkluderar 200 GB i lagringsutrymme, 3000 GB i trafik och 16 GB ram-minne. 1000/1000 MBits i internet anslutning och en permanent IP-Adress ingår.

299kr / mån

Beställ Nu

VPS #3

Största paketet har ett lagringsutrymme på 400 GB, 3000 GB i trafik och 1000/1000 MBits internet anslutning. VPS #3 har du ett ram-minne på 32 GB och såklart en permanent IP-Adress.

399kr / mån

Beställ Nu

DEDIKERAD SERVER

Om du vill ha totalt spelrum och fullkomlig kontroll över din server är det med största sannolikhet en dedikerad server du ska ha. Här har du möjligheten att installera alla typer av program, hur många domäner som helst och hemsidor som helst. Med en dedikerad server har du den bästa möjliga säkerheten och total ensamrätt på hårdvarans alla resurser. Dedikerade servrar klarar de mest krävande hemsidor och program.

SERVER #1

I Inleed billigaste alternativ ingår det 500 GB lagringsutrymme, 8 GB ram-minne och 3000 GB i trafik. En permanent IP-Adress och 1000/1000 MBit/s i internet anslutning.

499kr / mån

Beställ Nu

SERVER #2

Nästa paketerbjudande har ett lagringsutrymme med två hårddiskar på 1 TB per hårddisk. Ram-minnet går att få från 16 GB till 32 GB. Det ingår en permanent IP-Adress och 3000 GB i trafik på hemsidan. Du har också en internet anslutning på 1000/1000 MBits

799kr / mån

Beställ Nu

SERVER #3

Det dyraste och kraftfullaste paketet är Server #3. Här kan du välja att ha ram-minne mellan 32 GB och 768 GB. Du kommer ha två SSD hårddiskar på 500 GB vardera.

1999kr / mån

Beställ Nu
pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2024.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.