Bästa webbhotell för e-handel 2021

Jämfört på ett rättvist sätt

Driver du en e-handel eller ska starta en e-handel och undrar vilket webbhotell som är bäst för dig? Vi på HittaWebbhotellet jämför Sveriges bästa webbhotell.

Vi har tagit fram en dedikerad lista för att du lättare ska hitta det bästa webbhotellet för din e-handel 2021.

Idag är det lättare än någonsin att starta en e-handel. Tack vare Wordpress och andra verktygdessa webbhotell erbjuder, kan du på nolltid ha en webbplats live och redo för att sälja över internet.

Dessa paket kostar något mer, men är ett måste om du ska bedriva en e-handel.


BÄST

inleed_logo.png Läs Mer

Inleed - SpecialInleed rankar vi som bästa webbhotell för e-handel 2021. Inleed har flera tjänster som passar för både företag och privatpersoner. Vi brukar däremot rekommendera deras ”Prime” webbhotell för dig som ska bedriva en e-handel.

Dessa paket kostar något mer, men är ett måste om du ska bedriva en e-handel.

checkmark

Gratis SSL

checkmark

Bäst kundservice

checkmark

Prisvärda

Beställ Nu

23kr / mån

Listan för de bästa webbhotellen för e-handel

Misshosting - ProfessionalMisshosting är alltid ett väldigt bra alternativ och rekommenderas starkt om du behöver välja ett webbhotell som är lite mindre kostsamt. Deras mest prisvärda webbhotell är ”Professional”. Där får du mest valuta för pengarna.

De har dessutom många funktioner som gör det enklare att komma igång med din webshop.

Utrymme

250gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

19kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

Ballou - WebbhotellBallou är ett företag som erbjuder avancerade drift- och cloudtjänster, förvaltning av IT-drift samt webbhotell. Ballou har funnits sedan 1997. Har 12 medarbetare och fler än 16 000 kunder.

Deras webbhotell har nu dessutom blivit ännu bättre sedan Missgroup tog över.

Utrymme

200 GB

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Daglig backup

149kr / mån

Beställ Nu

One.com - UtforskareOne.com är alltid ett säkert kort när det kommer till webbplatser som ska bedriva försäljning över internet. Vi rekommenderar att ni väljer ”Utforskare”. I det paketet får du 100 GB lagringsutrymme och 2 GB ram-minne. Du kan publicera och ha obegränsat med domäner.

Plus att det ingår en backuptjänst i paketet.
Utforskare kostar 29 KR/månad

Utrymme

100 GB

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

29kr / mån

Beställ Nu

Simply - Standard SuiteSimply (tidigare unoeuro) är vårt senaste tillägg till vår lista. De är en stor och erfaren aktör, som bland annat äger webbhotellet Surftown. De erbjuder 3 varianter av webbhotell där deras bästa webbhotell som ger mest valuta för pengarna är deras ”Standard Suite” som kostar 40 kr i månaden. Notera att de även har en startkostnad på 120 kr.

Psst: Använd GRATIS3 för tre månader extra helt kostnadsfritt.

Utrymme

20gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Obegränsat

20kr / mån 40kr / mån

Beställ Nu

EgenSajt - Extra resurserEgensajt är ett svenskt webbhotell som har den unika affärsidén att du som kund enbart ska betala för de resurser du faktiskt använder. Egensajt är ett fantastiskt fint företag att samarbeta med. Vi rekommenderar dem stark! De passar utmärkt för dig som söker ett webbhotell med kunden i fokus.

Utrymme

5gb

Trafik

2gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

69kr / mån 118kr / mån

Beställ Nu

Surftown - AdvancedJust nu erbjuder Surftown första året gratis på sitt starter och advanced paket om du beställer det genom oss! Klicka på ”beställ nu” för att komma till advanced erbjudandet.

Vill du istället utnyttja erbjudandet på deras starter paket klicka här

Utrymme

50gb

Trafik

50gb

Antal domäner

20

Backup

Ja

0kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

FS Data - FS Pro ProfessionalFS Data är ett av de företag som har lång erfarenhet av webbhosting tjänster. De har tidigare vunnit priser som Sveriges Bästa Webbhotell och funnits i branschen sen 1997. De erbjuder även pengar tillbaka garanti under de 30 första dagarna, därför kan du prova deras tjänst innan du bestämmer dig.

Utrymme

40gb

Trafik

600gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

299kr / mån

Beställ Nu

Stablehost - ProStablehost, en ny spelare på den svenska marknaden. Webbhotellet ägs av missgroup och har därför ungefär samma funktionalitet som misshosting. Det positiva med det är att du får tillgång till över 100 smarta applikationer där ibland Wordpress funktionalitet.

Just nu 50% rabatt första månaden.

Utrymme

Obegränsat

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

44.50kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

Vi kommer hjälpa dig hitta rätt webbhotell för din webshop

Välkommen till HittaWebbhotellet. Vi jämför webbhotell på den svenska marknaden.

Webbhotellen har olika erbjudanden som med tiden förändras och därför är det viktigt för oss att ha uppdaterad information på webbplatsen. Listan över webbhotellen uppdateras därför regelbundet av oss.

Vi jämför webbhotell med ambitionen att ta fram vilket webbhotell som är bäst. I vår jämförelse tar vi hänsyn till följande fyra faktorer: Kundsupport, stabilitet, prestanda, webbhotellets kontrollpanel och priset för webbhotellet. När vi ser på dessa faktorer kan vi avgöra vilket webbhotell som vi anser är Sveriges bästa webbhotell för dig som ska driva en e-handel.

Det spelar ingen roll om du redan har ett webbhotell idag, eller ska lansera en e-handel för första gången. Med hjälp av denna artikel, blogginlägg, recensioner och andra besökares recensioner kommer du hitta webbhotellet som passar just dina behov. Oavsett hur din budget ser ut.

Viktigt att veta är att vår tjänst är helt kostnadsfri för dig.

Är det någon information du söker som du inte hittar på vår hemsida går det bra att maila oss på alexander@tribusoft.se

Bästa webbhotell för e-handel 2021

Wordpress och Woocommerce

Vi brukar sällan rekommendera Wordpress till privatpersoner som ska skapa en mer avancerad webbplats, så som en e-handel. Därför att med mer avancerade funktioner, kommer du troligtvis använda dig av större plugins. Dessa gör att din webbplats blir långsam och din användarupplevelse kommer lida på grund av detta.

Därför är vår främsta rekommendation att råd giva med en erfaren webbyrå först, så som TribuSoft.

Med detta sagt;

Kan jag nu belysa att wordpress + woocommerce är en fantastisk kombination för dig som vill bygga en stor e-handel.

Vi har bland annat byggt stora webshopar där de har över 1000 produkter på deras webbplatser.

Som fortfarande har extremt snabba hastigheter, då menar jag verkligen extremt snabba hastigheter.

Vi har exempel på stora e-handels webbplatser som fortfarande ger över 90 + i pagespeed insights. Vilket är data som är taget från Light House som är precis samma data som Google själva utgår ifrån när de ska bedöma hur snabb en webbplats faktiskt är. Och därefter avgöra hur de ska ranka webbplatsen i sökresultatet.

Wordpress och Woocommerce är fantastiskt bra för att mycket av de svårare programmerings arbetsuppgifterna är redan gjorda och kan enkelt användas genom att integrera woocommerce direkt till din wordpress installation.

Vi talar alltså om;
Betalsystemet
Orderhanteringssystemet
Dessa brukar vanligtvis annars ta många timmar att bygga från grunden, men nu när vi kan använda dessa två program så får vi detta ”gratis”.

Av bara den anledningen är det värt att kika på wordpress och woocomerce.

Webbhotell som du kan växa med

Som blivande e-handlare har du säkerligen en vision och milstolpar utsatta för dig och din verksamhet. Därför är det viktigt redan från start att välja ett webbhotell som tillåter dig att växa.

Det värsta som kan ske är att din webbplats ligger nere under längre perioder för att du har nått din månadskvot för bandbredd exempelvis. Det innebär att du skulle gå miste om potentiella kunder.

Det är även därför vi rekommenderar starkt inleeds prime paket. Dessa ger dig oerhört mycket effekt. Vilket gör att du kan sitta lugnt i båten och i takt med att din trafik ökar, kommer du enkelt kunna uppgradera ditt webbhotell paket.

Något många missar när de väljer webbhotell är de perioder du kör kampanjer och driver extra mycket trafik till din webbplats. Här är det extremt viktigt att ditt webbhotell klarar dessa perioder, eventuellt att du väljer ett webbhotell som du under vissa perioder kan skala upp för att därefter skala ner när du inte har lika mycket trafik på webbplatsen.

Har du funderingar kring ditt webbhotell och e-handel?

Hittawebbhotellet arbetar aktivt för att ge dig den informationen du behöver när du väljer webbhotell. Vi skriver ärligt och objektivt. Många frågor besvarar vi i våra texter här på webbplatsen.

Under frågor och svar besvarar vi de vanligaste frågorna vi får. Skulle du inte hitta det du söker efter hör mer än gärna av dig till vår mail alexander@tribusoft.se.

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2021.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.