Bästa webbhotell för wordpress 2021

Jämfört på ett rättvist sätt

Funderar du på att använda Wordpress och undrar vilket webbhotell som passar bäst för det?

Vi på HittaWebbhotellet har tagit fram en dedikerad lista för att du lättare ska hitta det bästa webbhotellet för Wordpress 2021.

Wordpress är ett utmärkt verktyg för dig som vill skapa en hemsida utan tidigare erfarenhet av webbutveckling. Webbhotell är ett måste för att kunna installera Wordpress. Lyckligtvis finns det idag webbhotell som är väldigt bra till ett lågt pris. I denna lista rekommenderar vi endast webbhotell som har en enkel integrering av Wordpress.


BÄST

velumi_logo.png Läs Mer

Velumi - StartDeras webbhotell är det ultimata när det kommer till Wordpress Hosting. De har en robust lösning till ett väldigt bra pris. Vidare är de det enda företaget som är etablerat i Sverige som levererar Wordpress hosting.

Dessutom hjälper de dig med flytten helt kostnadsfritt.

checkmark

Google Cloud

checkmark

Gratis SSL

checkmark

Privärda

Beställ Nu

245kr / mån

Listan för de bästa webbhotellen för WordPress

Kinsta - StarterKinsta är ett engelskt företag som erbjuder Wordpress hosting. Deras tjänst är fenomenal och har på senare tid satsat mycket på den svenska marknaden. De strävar efter, genom samarbeten som med HittaWebbhotellet, att etablera sig här i Sverge.

De har dessutom förmodligen en av de mest erfarna supporten vad gäller wordpress.

Utrymme

10 gb

Besökare per månad

30 000 st

Antal domäner

1

Backup

Ja

295kr / mån

Beställ Nu

Misshosting - ProffesionalMisshosting fokuserar på pris och enkelhet. Detta går precis i linje med Wordpress kärnvärden. Deras mest prisvärda webbhotell är ”Professional”. Där får du mest valuta för pengarna. De är dessutom ett fantastiskt företag att samarbeta med.

Utrymme

250gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

19kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

One.com - WebhotellOne.com är ett av de största webbhotellen i världen och erbjuder ”one-click-installation”. De har med andra ord dedikerade alternativ för Wordpress. I deras Utforskare-paket får du 100 GB lagringsutrymme och 2 GB ram-minne. Du kan publicera och ha obegränsat med domäner. Plus att det ingår en backuptjänst i paketet.

Utforskare kostar 29 KR/månad.

Utrymme

100 GB

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

29kr / mån

Beställ Nu

Inleed - Webbhotell SverigeInleed är ett av wordpress webbhotell som du kan välja på vår hemsida. Inleed har flera tjänster som passar för både företag och privatpersoner. Inleed har tjänster som Webbhotell, domännamn och många olika server alternativ att välja mellan. Här kan du läsa mer om Inleed som företag och vilka erbjudanden det finns att ta del av.

Utrymme

5gb

Trafik

250gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

23kr / mån

Beställ Nu

EgenSajt - Extra resurserEgensajt är ett svenskt webbhotell som har den unika affärsidén att du som kund enbart ska betala för de resurser du faktiskt använder. Egensajt är ett fantastiskt fint företag att samarbeta med. Vi rekommenderar dem stark! De passar utmärkt för dig som söker wordpress hosting.

Egensajt är även en webbyrå, så om du skulle behöva få en hemsida utvecklad och sedan underhållen kan Egensajt hjälpa dig med det.

Utrymme

5gb

Trafik

2gb

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

69kr / mån 118kr / mån

Beställ Nu

Simply - Standard SuiteSimply är vårt senaste tillägg till vår lista. De är en stor och erfaren aktör, som har stort fokus på Wordpress. Precis som de andra webbhotellen erbjuder de skräddarsydda lösningar för Wordpress. De erbjuder tre varianter av webbhotell där deras bästa webbhotell som ger mest valuta för pengarna är deras ”Standard Suite” som kostar 40 kr i månaden.

Notera att de även har en startkostnad på 120 kr. Psst: Använd GRATIS3 för tre månader extra helt kostnadsfritt.

Utrymme

20gb

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

20kr / mån 40kr / mån

Beställ Nu

Stablehost - ProStablehost, en ny spelare på den svenska marknaden. Webbhotellet ägs av missgroup och har därför ungefär samma funktionalitet som misshosting. Det positiva med det är att du får tillgång till över 100 smarta applikationer där ibland Wordpress funktionalitet.

Just nu 50% rabatt första månaden.

Utrymme

Obegränsat

Trafik

Obegränsat

Antal domäner

Obegränsat

Backup

Ja

44.50kr / mån 89kr / mån

Beställ Nu

Webbhotell och wordpress

Webbhotell och wordpress är helt olika saker. Ett webbhotell är en server där dina webbplats filer lagras på, bland annat din wordpress installation. Wordpress är ett ”content management system” (CMS) vilket egentligen är en plattform som möjliggör att skapa webbplatser på ett väldigt enkelt sätt, med hjälp av plugins.

Vi brukar rekommendera wordpress till privatpersoner som är ute efter att skapa sin första blogg eller en enklare informations webbplats (företagshemsida). Däremot om ändamålet är att bygga en tyngre webbplats med avancerade funktionalitet är wordpress inte det bästa alternativet.

Ska du exempelvis arbeta med SEO i en konkurrensutsatt bransch föreslår vi att du råd giver med en webbyrå.

Vårt tips är att använda en erfaren webbyrå så som TribuSoft.

Wordpress hosting i Sverige

Något värt att belysa är att Wordpress själva har ett webbhotell. I många fall är detta det allra bästa alternativet för dig som söker ett webbhotell anpassat för Wordpress.

Här kan ni enkelt skapa ett konto: Skapa ett Wordpress konto

Deras olika webbhotell-paket ser ut så här:

Wordpress webbhotell: Personligt

Lyft din webbplats med hjälp av ett eget domännamn och slipp all WordPress.com-reklam. Få åtkomst till support av hög kvalitet via e-post och livechatt.

30 kr/månaden

 • E-post och support via livechatt:

Support av högsta kvalitet som hjälper dig att komma igång med att skapa en webbplats som uppfyller dina förväntningar.

 • Kostnadsfri domän i ett år:

Få en gratis domän i ett år. Gäller inte uppgraderingar av abonnemang, förnyelser eller premiumdomäner. Efter ett år förnyas domänen till sitt vanliga pris.

 • Alla gratisfunktioner:

Inkluderar även alla funktioner som erbjuds i Free-paketet.

Wordpress webbhotell: Premium

Skapa en unik webbplats med avancerade designverktyg, CSS-redigering, massor av utrymme för ljud och video och möjlighet att tjäna pengar på din webbplats med annonser.

70 kr/månaden

 • Avancerad anpassning:

Få tillgång till ett brett utbud med färgscheman, bakgrunder och CSS så att du har fullständig kontroll över din webbplats utseende.

 • Obegränsat med premiumteman:

Obegränsad tillgång till alla våra avancerade premiumteman, inklusive designer som är specialanpassade för företag.

 • Alla personal-funktioner:

Inkluderar support via e-post och livechatt, en annonsfri upplevelse för dina besökare, utökat lagringsutrymme och ett eget domännamn för ett år.

Wordpress webbhotell: Business

Driv din företagswebbplats med anpassade tillägg och teman, en obegränsad mängd Premium- och Business-temamallar, 200 GB lagringsutrymme och möjlighet att ta bort varumärkesreklam för WordPress.com.

250 kr/månaden

 • Ladda upp teman och tillägg:

Ladda upp anpassade teman och tillägg på din webbplats.

 • Avancerade verktyg för sökmotoroptimering:

Driv trafik till din webbplats med verktyg som gör det enklare att hitta ditt innehåll i sökmotorer och i sociala medier.

 • Alla Premium-funktioner:

Inkluderar obegränsat med premium-teman, avancerade alternativ för design och för att generera intäkter, enkla betalningsknappar samt ett eget domännamn för ett år.

Wordpress webbhotell: Nätbutik

Sälj produkter eller tjänster med denna kraftfulla webbutiksupplevelse som har allt. Det här paketet innefattar premium-integrationer och är också skalbart, så det kan växa med dig i takt med att ditt företag växer.

 • Acceptera betalningar i 60+ länder:

Inbyggda betalningslösningar från ledande leverantörer som Stripe, PayPal och fler. Acceptera betalningar från kunder över hela världen.

 • Integreringar med de bästa fraktföretagen:

Leverera fysiska produkter på ett ögonblick - se fraktkostnader i realtid från fraktfirmor så som UPS och andra fraktalternativ.

 • Alla business-funktioner:

Inkluderar möjligheten att ladda upp tillägg och teman, prioriterad support, avancerade alternativ för att generera intäkter samt obegränsat med premium-teman.

Vänligen notera att de inte erbjuder .se domäner. Däremot går det alldeles utmärkt att köpa en domän från en annan leverantör och därefter peka om den till Wordpress.

Här kan ni se vilka leverantörer av domännamn vi på HittaWebbhotellet rekommenderar.

Här kan ni enkelt skapa ett konto: Skapa ett Wordpress konto

Har du funderingar kring webbhotell?

Hittawebbhotellet arbetar aktivt för att ge dig den informationen du behöver när du väljer webbhotell. Vi skriver ärligt och objektivt. Många frågor besvarar vi i våra texter här på hemsidan. Orkar du inte läsa igenom allt föreslår vi att du kollar på våra Frågor och Svar. Där besvarar vi de vanligaste frågorna vi får. Skulle du inte hitta det du söker efter hör mer än gärna av dig till vår mail alexander@tribusoft.se.

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

 • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
 • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

 • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
 • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
 • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2021.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.