Wordpress hosting för 2024

Söker du efter Wordpress Hosting? Då har du hittat rätt. Vi listar de två aktörer som är bäst inom denna typ av webbhosting. Dedikerad wordpress hosting är svårt att hitta, framförallt på den svenska marknaden.

Vi har skannat marknaden och prövat olika typer Wordpress hosting och har kommit fram till att dessa två aktörer som vi presenterar utan tvekan levererar den bästa lösningen för 2024.

Velumi är ett svenskt företag som erbjuder premium wordpress hosting och Kinsta är ett engelskt företag som har med samarbeten med HittaWebbhotellet börjat etablera sig på den svenska marknaden.

Numera arbetar HittaWebbhotellet aktivt med RAIDBOXES som är en av de största aktörerna i Europa och ett företag vi rekommenderar starkt.

velumi_logo.png Läs Mer

Velumi - Start

Deras webbhotell är det ultimata när det kommer till Wordpress Hosting. De har en robust lösning till ett väldigt bra pris. Dessutom hjälper de dig med flytten helt kostnadsfritt.

OBS: Använd koden VEwnZQK0 för 50 % rabatt första året! Endast via HittaWebbhotellet

checkmark

Google Cloud

checkmark

Gratis SSL

checkmark

Privärda

Beställ Nu

122.5kr / mån

245kr / mån

Bäst leverantör av wordpress hosting

Seravo - Starter

Seravo är ett engelskt företag som erbjuder Wordpress hosting. Deras tjänst är fenomenal och har på senare tid satsat mycket på den svenska marknaden. De strävar efter, genom samarbeten som med HittaWebbhotellet, att etablera sig här i Sverge.

De har dessutom förmodligen en av de mest erfarna supporten vad gäller wordpress.

Utrymme

10 gb

Besökare per månad

30 000 st

Antal domäner

1

Backup

Ja

295kr / mån

Beställ Nu

Kinsta - Starter

Kinsta är ett engelskt företag som erbjuder Wordpress hosting. Deras tjänst är fenomenal och har på senare tid satsat mycket på den svenska marknaden. De strävar efter, genom samarbeten som med HittaWebbhotellet, att etablera sig här i Sverge.

De har dessutom förmodligen en av de mest erfarna supporten vad gäller wordpress.

Utrymme

10 gb

Besökare per månad

30 000 st

Antal domäner

1

Backup

Ja

295kr / mån

Beställ Nu

Vad är Wordpress hosting?

Till skillnad från vanliga webbhotell är Wordpress hosting ett mer robust system som lämpar sig för små till medelstora företag, eller bloggar med mycket trafik. Wordpress hosting är egentligen en typ av webbhotellösning som är byggt för Wordpress och andra cmser, så som Drupal eller Joomla.

Varför är wordpress hosting bra?

Den största anledningen till att Wordpress hosting är bra är för att hastigheten på din Wordpress webbplats ökar drastiskt jämfört med att använda ett vanligt webbhotell. Hastigheten på din webbplats är oerhört viktigt på grund av två anledningar.

Nummer 1:

Ur ett användarperspektiv är hastigheten A och O för att du ska lyckas på internet. Hastigheten på din webbplats kan innebära att en potentiell kund väljer att stanna på din webbplats eller lämnar den för din konkurrent. Ni vet säkert själva hur det är om ni stöter på en webbplats som laddar, laddar, och laddar. I de allra flesta fall kommer ni klicka tillbaka och välja en annan webbplats att besöka. Detta kan komma att påverka er affär på internet mer än du anar, vilket för mig in på nästa punkt.

Nummer 2:

Ur ett sökmotorperspektiv är hastigheten väldigt viktig. Google har över flera hundra ranking signaler som de använder sig av när de bestämmer vilken webbplats som ska synas på vilka sökord. Hastigheten påverkar

  • Hur ofta Google spindlar av din webbplats
  • Din bounce rate
  • Din tid per användare på webbplatsen


Alla dessa sammanlagt kan innebära ett jättelyft eller renarama motsatsen. Vidare är Wordpress installationer från grunden inte de snabbaste av cmser. Plugins är inte optimerade för hastighet och i de allra flesta fall bygger Wordpress webbplats på att massor av plugins är installerade.

Poängen här är att hastighet är något du vill ta seriöst och det är något du får med hjälp av wordpress hosting.

5 anledningar till att välja Wordpress hosting

1. Bättre support hittar du inte

Du får vad du betalar för. Som de flesta vet efter att läst en del av våra artiklar här på HittaWebbhotellet, är att support är något vi väljer att framhäva. Dessa företag vi listar här har en fenomenalt duktig support som hjälper er dag som natt.

Kinsta skriver ”Supportteamet här på Kinsta är alla WordPress-utvecklare och Linux ingenjörer, bidrar till WordPress Core och andra open source-projekt, och använder WordPress dagligen. Som ett resultat är vår supportavdelnings sakkunnighet oöverträffad. Ingenting är värre än att starta en chatt och känna att du vet mer än personen i andra änden. Detta kommer aldrig att hända på Kinsta!”

Jag kan även gå i god för Velumi och gänget som arbetar för att du som deras kund ska få dina förväntningar överträffade gång på gång, då jag personligen känner dem som driver företaget.

De gör det oerhört enkelt för dig som deras kund att få hjälp. Du kan chatta direkt med dem på deras webbplats, ringa dem eller maila dem.

Vidare besitter de spetskompetens inom wordpress hosting som du helt enkelt inte finner på andra webbhotell i Sverige.

2. Stabilitet

Bägge lösningar bygger på Googles Cloud Services. Detta har kommit att bli en av de största aktörer inom hosting tjänster jorden runt. Fördelen med att bygga ett wordpress hosting system med en cloud tjänst är den magnifika stabiliteten som uppstår. Googles data center består av över 70 zoner världen över.

 

Dessa servrar som finns speglar varandra. Det innebär att du kan vara säker på att din webbplats aldrig kommer ligga nere när du använder dig av Velumi eller Kinsta.

3. Prestanda

Den andra anledningen till att välja WordPress hosting är att deras miljöer är finjusterade för att arbeta med WordPress. Om du väljer ett vanligt webbhotell kommer de vanligtvis att varapå mindre servrar med billiga komponenter och du måste spendera tid på att installera programvara och optimera din webbplats på molekyl nivå för att din webbplats ska köras blixnabbt. Detta är något som du får direkt av att använda dig av ett webbhotell som erbjuder wordpress hosting.

Kinsta gjorde en undersökning där de frågade om vad allmänheten tyckte var viktigast när det kom till wordpress hosting.

 

Som vi kan se är prestandan väldigt viktig för de allra flesta. Både Velumi och Kinsta är välmedvetna om detta. Det är även därför de arbetar med Google och deras lösningar för att säkerställa att deras prestanda är sagolik.

Velumi har en mängd smarta lösningar som de tagit fram för att vässa prestandan ytterligare.

Velumi Cache är en sådan funktion. Med Velumi Cache behöver du inte installera några former av cache-plugins, de cachar automatiskt på servernivå vilket innebär blixtsnabba svarstider. Velumi cachen kan enkelt hanteras i plattformen.

Funktioner som denna är fantastiskt bra för Wordpress användare, desto fler plugins du slipper använda kommer de vara bättre för din webbplats.

Deras prestanda kommer från deras grund tänk.

Optimerad för Wordpress.

Hostinglösningen är från grunden byggd för WordPress, därför kan de erbjuda en lösning som inte kan jämföras med klassiska eller generella webbhotell. SSD Diskar, senaste versionen av PHP och NGINX är några av komponenterna i deras hostinglösning som gör den så oerhört snabb.

Även Kinsta lagrar cache på servernivå. Det finns ingen anledning att krångla med att ta reda på vad det snabbaste cache-pluginet är för att du inte behöver en. Detta enbart kan spara mycket frustration eftersom cache-plugins aldrig är roliga att hantera. Och i de flesta scenarier är cachning på servernivå mycket snabbare än något plugin. Det är viktigt att du levererar så många assets som möjligt från cacheminnet under trafiköverskridanden. Detta minskar belastningen på servern och säkerställer att saker levereras blixtsnabbt.

På Kinsta kan du dessutom använda vår Cache Analysis rapport för att se till att huvuddelen av din WordPress-webbplats serverar från cacheminnet.

4. Säkerheten

När du betalar för Wordpress hosting lösning kommer säkerheten vara maximerad.

Vad skulle du göra om du plötsligt förlorade allt? Du bör alltid vara beredd på värsta scenariot, och detta inkluderar alltid att ha säkerhetskopior av din WordPress webbplats. En bra WordPress webbleverantör bör alltid inkludera automatisk säkerhetskopiering utan extra kostnad.

Velumi gör dagliga/timvisa backuper. Backup görs varje natt, alternativt varje timme och vi sparar backuperna upp till 30 dagar. Backuperna kan enkelt återställas med ett knapptryck i plattformen. Med vårt tillägg ”Hourly Backups” tas backuper varje timme. Hourly backups ingår alltid WordPress Pro paketet.

Skulle din webbplats ligga ner av någon anledning kommer du få reda på det på nolltid. Velumi erbjuder bland annat övervakning av din webbplats.

Det görs kontroller av att webbplatsen så att den är online och svarar på anrop vilket görs två gånger per minut från olika delar av världen vilket motsvarar 2880 kontroller varje dag. De gör proaktivt kontroller och omstartsförsök i samband med nedtid, hjälper inte det kontaktar de er.

 

5. Skalbarhet

Arbetar du aggressivt och har ambitionen att öka din trafik exponentiellt är det extremt viktigt att din server lösning kan klara av trycket som medföljer när trafiken ökar. Dessa aktörer levererar just detta. Tar vi Velumi som exempel så skriver de ut exakt vad för trafikmängd pakten är gjorda för. Start paketet möjliggör att du kan ha upp till 30 000 besökare i månaden. Vilket är tillräckligt mycket för att du ska känna dig trygg. Vidare kan du utöka till större paket när antalet besökare ökar också.

Vem ska köpa Wordpress hosting?

Efter att ha läst allt detta kan det säkerligen ändå kännas som att det är svårt att veta när du ska ta klivet och investera mer pengar i din hosting. Därför ska jag nu redogöra för ett case där det är rekommenderat att uppgradera till wordpress hosting.

I detta exempel kommer vi kolla på en e-handlar som säljer tavlor. Nämligen MyNewArt.

MyNewArt har en Wordpress webbplatser som består av många undersidor då de har många produkter. Deras trafik är mellan 5000-10000 användare i månaden.

Majoriteten av trafiken kommer ifrån SEO arbetet som är utfört på webbplatsen. Sökord så som tavlor, tavla och canvastavlor har stora sökvolymer. I dagsläget rankar de relativt väl på dessa sökord. På första sidan, men långt ner på första sidan.

Nu har de beslutat sig för att investera i ytterligare SEO vilket kommer göra att de kommer öka sina positioner för dessa sökord.

Bara efter någon månad kommer trafiken öka, i relativt hög takt. Redan nu bör då ägaren till MyNewArt fundera på om dennes webbhotell kommer klara av trafikökningen.

Vidare körs webbplatsen långt ifrån blixtsnabbt, vilket är något som den bör göra för att de ska ta vara på de nya positionerna, samt för att lyckas ta dem.

Här finner vi ett exempel på där en uppgradering bör ta plats.

Har du funderingar kring Wordpress hosting?

Hittawebbhotellet arbetar aktivt för att ge dig den informationen du behöver när du väljer webbhotell. Vi skriver ärligt och objektivt. Många frågor besvarar vi i våra texter här på webbplatsen. Skulle du inte hitta det du söker efter hör mer än gärna av dig till vår mail info@hittawebbhotellet.se.

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2024.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.