Recension: Hostek Sweden webbhotell

Hostek Sweden
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

Hostek Sweden rankar vi som bäst 2022. De har flest alternativ och är billigast på marknaden just nu. Ett fantastiskt företag att samarbeta med

OM Hostek Sweden

Hostek Sweden ingår i IT-koncernen Miss Group som har en gedigen erfarenhet inom branschen ”webhosting” då de varit verksamma sedan år 1999. Dotterbolaget Hostek Sweden är ett nytt företag som både kan erbjuda snabba och bra webbhotell men också mer avancerade driftlösningar riktade till företag. Hostek Sweden är en sammanslagning av bolagen ilait och Ballou.

Ilait har funnits sedan 2007 och vänder sig exklusivt till partners, IT- & hostingbolag. Ilait har ett återförsäljarupplägg där företag kan återförsälja allt ifrån virtuella och fysiska servrar till webhostingplaner, maillösningar, domäner mm. Bolaget har vuxit organiskt genom åren och har aktiva partners utspritt över hela Sverige. ilait driftar sitt egna datacenter som ligger i Kungälv.

Ballou grundades 1997 och har en gedigen erfarenhet både inom webbhotell också inom mer avancerade hostinglösningar. Ballou utgår ifrån en datahall i Karlskrona och är kända för att sitt personliga engagemang, höga servicegrad och professionella rådgivning.

Konsolideringen av ilait och Ballou gör att Hostek Sweden kan erbjuda en väldigt bred produkt- & tjänsteportfölj. Man har tagit vara på den kompetens och erfarenhet som båda bolagen samlat på sig under åren och kan med två datahallar i Sverige erbjuda bekymmerfri IT-drift, med hög servicegrad och professionell rådgivning.

Hostek Sweden erbjuder tjänster inom webbhotell, sitebuilder, domänregistrering & förvaltning, säkerhet, SEO, backup, virtuella- & fysiska servrar, mailtjänster, DNS, namnservrar, SSL-cert och mycket mer.

Hostek Swedens serverhall

Hostek Sweden erbjuder sin hosting primärt ifrån sina datahallar Kungälv & Karlskrona (Sweden) men kunderna har också flexibiliteten att välja web- & virtuellserverhosting ifrån Nuremsberg (Tyskland), Ashburn & St. Louis (Usa), Reading (UK), Vilnius (LT).

Hostek Sweden recension

Kundsupport

Hostek Sweden har fantastisk kundsupporten enligt vår mening. Du kan nå dem på telefon, mail eller direkt chatt på hemsidan. Vanligtvis får du svar om du mailar dem på endast en timme eller två, och ibland ännu snabbare. Detta är verkligen uppskattat, framförallt för många nybörjare som kan tänkas behöva extra hjälp för att komma igång.

Detta blir därför ännu viktigare ur Hostek Swedens perspektiv då de har placerat sig på marknaden som ett av de billigare webbhotellen på den svenska marknaden, vilket gör att många privatpersoner som kanske aldrig har lagt upp en hemsida på internet väljer just dem.

Stabilitet

Som industristandard garanterar Hostek Sweden 99,99% upptid, vilket vi är skeptiska till. Eftersom att i verkligheten är det näst intill omöjligt att uppnå en siffra som den. En mer rimlig siffra är mellan 98-99%, vilket fortfarande är väldigt högt. Vidare är detta väldigt svårt att mäta, därför kan vi inte heller ge er interna uppmäta värden.

Slutligen gällande stabilitet för Hostek Sweden kan vi summera det som att de klart är på den övre delen på spektrumet.

Prestanda

Hostek Sweden erbjuder obegränsat med trafik till din hemsida, vilket vi återigen vet, inte riktigt stämmer på grund av hur ett webbhotell är uppbyggt. Hur som helst ger Hostek Sweden verkligen valuta för dina pengar.

Det finns inte information tillgänglig om hur många hemsidor som körs på en server. Därför kanske du undrar hur snabb din hemsida kommer att vara.

Vi kan försäkra dig att om du bygger en bra hemsida, optimerar den väl, kommer du att ha bland de snabbaste hemsidorna på internet.

Priset för webbhotellet

Hostek Sweden är ett billigt alternativ på marknaden. Viktigt att veta är att deras rabatterade pris gäller för endast första året. Därefter blir kostnaden något högre. Detta är vanligt bland webbhotellen, de erbjuder ett väldigt förmånligt ”ingångs” pris för att locka dig som kund och andra året tjänar de igen pengarna.

Med detta sagt, är vi på hittawebbhotellet kunder hos Hostek Sweden sedan 2 år tillbaka. Vi är mycket nöjda med deras tjänst och deras villkor. Det är även därför vi väljer att placera dem som det bästa webbhotellet för 2022.

Hostek Swedens kontrollpanel

När det kommer till att välja webbhotell är miljön du kommer att arbeta i väldigt viktig. Hostek Sweden erbjuder den populära kontrollpanelen cPanel för att administrera hemsidor. Med kontrollpanelen kan du enkelt och effektivt lägga upp nya domäner, subdomäner, administrera E-postadresser med mer. Genom cPanel finns det möjligheten att välja mellan 150 olika applikationer som man kan installera till sin hemsida. Dessutom har de en så kallad ”one click installer” som gör det möjligt att installera program så som WordPress, Joomla, Drupal och många fler CMS system med endast ett klick.

Hostek Swedens säkerhet

Hostek Sweden erbjuder något som de kallar för "Sitelock". Sitelock är en programvara som aktivt skannar din hemsida för skadliga program, hjälper till så att din hemsida inte blir ”blacklistad”. Om Google märker av skadliga filer på din hemsida kan de begrava din hemsida, vilket du givetvis inte vill. Sitelock är en tjänst som du adderar till din normala webbhotells kostnad.

Hostek Swedens domäner, email och filöverföring

Som tidigare skrivit erbjuder Hostek Sweden obegränsat med domäner , men viktigt att veta är med paketen Basic och Professional kan du endast hosta en, respektive tio stycken olika hemsidor. Vill du ha du obegränsat med hemsidor behöver du välja Hostek Swedens webbhotellspaket Ultimate. Däremot har du vidare möjligheten att sätta upp obegränsat med subdomäner oavsett paket.

Hostek Swedens obegränsade antal email adresser delar lagringsutrymmet för hemsidan själv, dock är detta inget problem då email normalt sätt inte tar upp så mycket utrymme. Med detta sagt kan detta givetvis bli ett problem om du skapar 100 stycken email adresser och använder alla 100 flitigt, men det är högst osannolikt att en webbhotells kund har behov av 100 email adresser.

Hostek Sweden har också många användbara funktioner associerade med mail och stödjer SMTP, POP 3 och IMAP. Hostek Swedens FTP kommer i såväl en vanlig okrypterad variant (FTP),och en krypterad variant (SFTP) med SSL. Dock är antalet FTP- konton begränsat till typen av paket du väljer. I Basic ingår ett konto, i Professional två och till Ultimate ingår tio stycken konton. Tyvärr har Hostek Sweden ej valt att stödja SSH till deras webbhotell. De har valt att istället erbjuda denna tjänst för deras VPS kunder.

Att samarbeta med Hostek Sweden

Som jag skrivit i många av våra artiklar vi har på hemsidan, tjänar vi pengar genom provision varje gång någon väljer ett av de webbhotellen vi jämför. Detta kallas för affiliate marknadsföring och vi har valt att marknadsföra vår tjänst via god synlighet på Google.

Att synas bra på Google kräver att du optimerar din hemsida väl, men också, bland de viktigaste, att få in kvalitativa länkar till din hemsida. Vilket i hittawebbhotellets fall är länkar från etablerade webbhotell.

Hostek Sweden var bland de första som ville länka ut till oss, vilket vi än idag verkligen uppskattar. Därefter har vi haft ett nära samarbete med dem och kan verkligen rekommendera de som samarbetspartners.

Sista fördelen med Hostek Sweden

Det är ingen hemlighet att Hostek Sweden erbjuder titt som tätt de absolut billigaste .se domänerna på den svenska marknaden. Ofta har de erbjudanden där domänerna endast kostar 5kr.

Därför brukar jag rekommendera att köpa domänerna hos dem när de har sina erbjudanden igång och därefter föra över dem till ditt webbhotell om du inte har ett webbhotell hos Hostek Sweden.

Sammanfattning

Hostek Sweden ägs av Miss Group som har varit verksamma på webbhotellmarknaden sedan 1999. De är ett bolag som äger ett flertal hosting tjänster så som Hemsida24, Missdomain och Heymo.

På Hostek Sweden hittar du alla tänkbara tjänster för att publicera en hemsida på internet, de erbjuder vps och dedikerad server utöver deras utbud av olika typer av webbhotell. De har serverhallar på ett par olika platser i världen. De äger inte serverhallarna utan hyr in sig på dem för att på så sätt erbjuda webbhotell till förmånligare priser.

Hostek Sweden ur våra fyra bedömningskriterier presterar överlag väldigt bra. Deras kundsupport är bland eller den bästa på marknaden, de erbjuder kontakt via telefon, mail eller live chatt på hemsidan. Vilket passar perfekt för den som är grön på området och kan tänkas behöva ha extra assistans.

Stabiliteten på Hostek Sweden är enligt industristandard, vi har aldrig varit med om något avbrott sedan vi blev kunder för över 2 år sedan. Prestandan är överlag också väldigt bra, med tanke på den låga kostnaden som erbjuds. I det allra enklaste paketet får du obegränsat med trafik, 100 GB lagring, 512 MB minne med en CPU kärna.

Slutligen gällande våra fyra bedömningskriterier är priset väldigt förmånligt, även när du inte har det rabatterade priset.

Recensioner

Det finns inga recensioner för detta webbhotell än.
Bli gärna först med din recension!

Kommentar till
star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled star filled star filled star unfilled star filled

WEBBHOTELL

Hostek Sweden webbhotell erbjuder tre olika webbhotellspaket.

VPS (VIRTUELL SERVER)

Hostek Sweden erbjuder även andra lösningar, så som virtuell server, (VPS). De erbjuder olika paket som startar från 45 kr i månaden till 2600 kr i månaden.

På en virtuell server har du friheten själv att bestämma vilket operativsystem som ska användas, vilka program som ska installeras och hur servern ska konfigureras så att den bäst kan hantera den eller de webbplatser som man driver på servern. Här har du även obegränsat med domäner, webbplatser och tilläggsprogram på en virtuell server vilket gör att detta alternativ passar bra för de som har många hemsidor.

DEDIKERAD SERVER

Om du är i behov av högre säkerhet, är en dedikerad server från Hostek Sweden något för dig. Precis som på en virtuell server kan du installera egna programvaror, ha en egen konfiguration och välja eget operativsystem. Även här kan du installera obegränsat med webbplatser och använda sig av obegränsat antal domäner. Skillnaden mellan VPS och dedikerad server är att en dedikerad server har en egen IP-Adress. Den kan du välja från ett av de 110 nät som Hostek Sweden erbjuder.

Hostek Sweden erbjuder tre olika paketlösningar. Dessutom erbjuder de just nu en gratis månad som test.

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är ett webbhotell?Liten pil

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Vilket webbhotell ska jag välja?Liten pil

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.

  • Vilken typ av hemsida utvecklar du?
  • Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Klicka här för att läsa hela inlägget.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.

  • Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
  • Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
  • Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Klicka här för att gå till hela guiden.

Vilket webbhotell är bäst?Liten pil

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2022.

Vad är en virtuell server?Liten pil

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

Vad är en dedikerad server?Liten pil

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

Vart får jag mitt SSL Certifikat ifrån?Liten pil

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.