Så här byter du från ett webbhotell till ett annat (steg-för-steg-guide)
I en idealisk värld skulle vi aldrig behöva oroa oss för att byta webbhotell. Din hemsida skulle vara trygg på det webbhotell du valt för alltid. Tyvärr är världen inte idealisk och det här perfekta scenariot är sällan - om någonsin - existerande.
Så som det ser ut idag finns det massvis med webbhotell som alla erbjuder olika eller liknande tjänster. Att själv försöka nysta i vad som är bra eller dåligt, vad som passar de behov man har kan vara riktigt svårt. Men att det finns så många webbhotell där ute är också en fördel för dig som kund. Eftersom konkurrensen är hård mellan företagen har du som kund en bra förhandlingsposition. Det lönar sig nästan alltid att ta sig en titt på marknaden och se hur det ser ut. Kanske hittar du ett bättre webbhotell än det du har idag eller förhandlar dig till ett nytt avtal med bättre förmåner.
”Det lönar sig alltid att jämföra marknaden”
Att flytta din hemsida till ett nytt webbhotell är lite som att flytta till ett nytt hem i den i det verkliga livet.
När du ska flytta, måste du hitta en ny plats, skriva på alla papper, packa upp alla dina tillhörigheter och flytta dem fysiskt till den nya platsen. Om du flyttar ett företag, efter att ha gjort allt detta, avslutar du flyttningen genom att hänga en ny skylt över din dörr för att annonsera ditt företag.
Att flytta din hemsida är egentligen detsamma – men över internet.
Du byter webbhotell, skriver på pappersarbete, paketerar upp din hemsida för att säkerställa att allt är med dig, överför allt till ditt nya webbhotell och pekar sedan om din domänen, genom att ändra DNS-posten; det här kan vi se som sista, alltså att hänga uppskylten på dörren.
Även om det är lite av en process, ska det inte vara några problem för dig att byta webbhotell. Dessutom brukar, iallafall de webbhotell vi jämför, leverera en jätte bra kundsupport, som kan hjälpa till vid flytten.
Om du vill byta ditt webbhotell krävs att du utför en rad åtgärder i en viss ordning för att säkerställa att allt överförs korrekt. Följ dessa steg, så kommer du lyckas alldeles utmärkt.
SÅ HÄR BYTER DU WEBBHOTELL:
Steg 1. Köp ett nytt webbhotell
Det finns en mängd olika webbhotell som levererar olika typer av tjänster.
Här är det viktigt att du utvärderar vilket som är rätt för dig baserat på ett antal faktorer. Vi på hittawebbhotellet brukar kolla på kundsupport, stablilitet, prestandan och priset för webbhotellet. Vår lista uppdateras frekvent för att ge dig en så rättvis jämförelse som möjligt.
Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet
Statiska filer omfattar alla typer av filer som inte ändras ofta, automatiskt eller via en innehållsredigerare - som grafik. För att säkerhetskopiera en statisk hemsida, kopiera bara den gamla filstrukturerna till det nya webbhotellet.
Flytta din databas till det webbhotell du valt att byta till.
För den som har en dynamisk hemsida som körs på databasen (dvs. MySQL), installera webbapparna till det nya webbhotellet, som redan finns nedladdade på det gamla webbhotellet. Flytta sedan databasfilen till det nya webbhotellet.
Om du har en hemsida som på ett väldigt enkelt sätt kan föras över (som det brukar vara med WordPress, import / export-funktion), överför alla dina datafiler direkt till det nya webbhotellet. Om du inte har den möjligheten måste du anpassa dina MySQL- och PHP-konfigurationsfiler också.
Ett annat enkelt sätt att flytta CMS-webbplatser (WordPress, till exempel) är att zip och flytta allt i din "public_html" eller "www" -mapp till det nya webbhotellet och lägg till följande två rader i din WP-config:

Flytta dina e-postkonton
Kanske en av de svåraste delarna med att byta webbhotell, överföring av din mail.
Det finns tre vanliga webbhotellscenarier som gäller för e-post.
Scenario # 1: E-post finns för närvarande på en domänregistrator (som misshosting)
Detta är det enklaste scenariot att flytta från; Allt du behöver göra är att byta A (eller @) -teckningen och peka den på den nya värdens IP-adress.
Scenario # 2: E-postkonton är värd med en tredje part (t.ex. Microsoft 365)
Se till att dina MX-poster, tillsammans med andra poster som din e-postleverantör behöver, uppdateras i din DNS.
Scenario # 3: E-postkonton är värd med respektive webbhotell
När du gör bytet till det nya webbhotellet, skapar du bara din email igen där.
Steg 3. Kontrollcheck innan du byter webbhotell
Kontrollera att allt fungerar korrekt på din hemsida när du har laddat upp dina filer på det nya webbhotellet.
Kontrollera så att inga länkar saknas
När du överför din hemsidas tillgångar från det tidigare webbhotellet är det möjligt att tillgångar, till exempel att grafik blir felplacerad eller att vissa filer inte följer med. Om det händer uppstår ett 404 error. Därför kan det vara bra att hålla ögonen öppna på 404-loggen. Den loggen kommer att varna dig för eventuella icke-fungerande länkar eller tillgångar som du behöver åtgärda för att återställa din hemsida.
Steg 4. Byt hemsidans DNS-pekning

Byt hemsidans DNS-pekning till det nya webbhotellet.
Din DNS-pekning är mer eller mindre en lista med instruktioner som anger var du ska skicka användaren till.
Målet är att du ska ha nollnedtid när du byter webbhotell.
För att försäkra dig om att inte uppleva någon nedtid vid bytet, ta tid för att säkerställa att allt är på plats och fungerar korrekt på ditt nya webbhotell innan du konverterar filerna helt och gör din webbplats aktiv i sitt nya hem.
För det andra, informera dina lojala besökare och / eller klienter att du byter webbhotell i förväg tillsammans med information om de timmar som du gör bytet. Förhoppningsvis kommer detta att minska antalet besökare under själva bytestiden.
Slutligen arbeta nära med ditt nya webbhotell under hela överföringsprocessen. Om du har några tvivel eller frågor, tveka inte att fråga det nya webbhotellet om hjälp. Det är även därför vi jämför webbhotell i sverige med den bästa kundsupporten. Just för att underlätta dessa lite mer komplicerade uppgifter som kan komma med webbhotell.
När bytet är klart rekommenderas det att du övervakar dina laddnings tider för att se att allt är i sin ordning.
Byta från cPanel till cPanel
Att byta från cPanel till cPanel är det enklaste sättet att byta webbhotell på.
Steg 1.
Logga in på din kontrollpanel, det vill säga cPanel. Leta reda på en funktion som kallas för Backup Wizard.
Här kan du enkelt ta en backup av hela ditt konto, inklusive e-postadresser, databaser och andra tillämpade inställningar för ens konto.
Steg 2.
Zip-filen som genereras använder du sedan till ditt nya webbhotell. Du navigerar dig till samma funktion i kontrollpanelen, men väljer istället för restore.
När detta är gjort är det bara att peka om namnservrarna för domänen som jag nämt ovan. Det kan ta upp till 24 timmar innan alla DNSer är ompekade.
Skribent: Alexander Milivojevic Sandvik