Köpa domännamn utan webbhotell
Att köpa ett domännamn innebär att du köper äganderätten till en domän under en viss tid, så egentligen borde vi referera till att vi hyr domännamn, det man gör då är att man registrerar domänen hos en domänregistrator.
De flesta webbhotell är även en domänregistrator, vi rekommenderar webbhotellet Misshosting då de alltid har bra priser samt ofta väldigt bra erbjudanden utöver detta.
Lediga domäner via Misshosting

1. Domän hos Misshosting
På Misshosting kan du köpa domännamn utan webbhotell från 10–149 kr beroende på deras aktuella erbjudande och TLD du väljer. Deras .se domäner kostar 109 kr per år, men har erbjudanden flera gånger per år där de erbjuder domäner för endast 10 kr första året.
De är också väldigt bra då du kan köpa en domän utan att koppla ett webbhotell till dem. Du kan köpa flera stycken och låta dem vara tills det att du ska börja använda dem och då koppla på ett webbhotell.

Bäst pris

Bäst kundservice

Enkel registrering
109kr / år
Listan över aktörer som erbjuder lediga domännamn
2. Domän hos One.com
- Över 1 500 000 kunder förlitar sig på One för sina hemsidor.
- 15 dagars återbetalningsgaranti.
- Support dygnet runt
115kr / år 135kr / år
Beställ Nu3. Domän hos Inleed
- Support via telefon, epost, live-chatt och Skype.
- Obegränsat antal domäner.
- Daglig backup.
149kr / år
Beställ Nu4. Domän hos Hemsida24
- Över 650 toppdomäner
- Gratis SSL-certifikat
- Gratis Whois-skydd
149kr / år
Beställ Nu5. Domän hos Unoeuro
- En av de största domänleverantörer i Danmark.
- Gratis Anonym WHOIS.
- Geografiskt åtskilda namnservrar.
118kr / år
Beställ Nu6. Domän hos Stablehost
- Dygnet runt support.
- Gratis Whois Skydd.
- Webbhotellskluster – Vilket ger högre upptid och snabbare laddtid.
109kr / år
Beställ Nu7. Domän hos Egensajt
- Effektiv DNS och domänhantering.
- Snapback av domäner.
- Support mellan kl 08:00 till 22:00.
49kr / år 95kr / år
Beställ Nu8. Domän hos FSdata
- Gratis WHOIS Skydd.
- 24/7 övervakning och DDOS skydd.
- 45 dagars pengarna-tillbaka-garanti.
119kr / år
Beställ Nu9. Domän hos Surftown
- Erfarenhet sedan 2003.
- Prisvinnande leverantör av webbhotell.
- Köpa domännamn utan webbhotell.
136kr / år
Beställ NuKöpa domän utan webbhotell
Vill man köpa ett domännamn utan att köpa ett webbhotellspaket går det ofta bra på de flesta företag som erbjuder webbhotell tjänster, du kanske redan äger ett annat webbhotell paket som du vill hosta domänen ifrån eller så vill du kanske hosta den själv genom ett DNS program och webbserver som du har från en egen dator.
Viktigt är att du hittar en ledig domän och eftersom det idag finns över 146 miljoner registrerade domäner ute på internet kan det vara en bra idé att hitta ett unikt och nichat namn för din domän som beskriver hemsidans syfte redan i adressen eller visar företagsnamnet. Det är även smart att köpa sig en ”Top-level domain” (TLD). Alltså att det som står efter punkten i domänen är till exempel .se .com .nu

FRÅGOR & SVAR

Ett webbhotell är det som möjliggör att du kan ladda upp en hemsida på internet. Ett webbhotell består av en fysisk server som har en internetanslutning. Leverantören av webbhotellet har delat upp servern på flera konton som de hyr ut till den som vill publicera innehåll på internet.

Först och främst handlar det om att förstå dina behov inför valet av webbhotell. Det blir svårt att välja rätt webbhotell utan att veta vad du behöver. Dessa frågor är bra att veta svaret på innan du väljer.
- Vilken typ av hemsida utvecklar du?
- Vill du ha något vanligt som en Wordpress blogg eller något mer avancerat?

Innan du säger upp ditt nuvarande webbhotell bör du välja ett nytt webbhotell. Därför lönar det sig att jämföra webbhotell innan.
- Steg 1. Köp ett nytt webbhotell.
- Steg 2. Säkerhetskopiera din hemsida till det nya webbhotellet.
- Steg 3. Kontrollera att du inte har missat något.

Vi på hittawebbhotellet strävar efter att hela tiden förse våra användare med rykande färsk information om webbhotellmarknaden. Här kan du läsa mer om vilket webbhotell som är bäst för 2021.

Precis som ett webbhotell är en Virtuell server (VPS) bestående av en dedikerad server som är uppdelad på flera användare. Skillnaden här är att det är betydligt färre användare på samma server.

En dedikerad server består av en fysisk server som privatpersoner eller ett företag hyr plats på för att lagra information på internet. Ordet "dedikerad" refererar till att du är ensam om att använda den servern, till skillnad från ett webbhotell eller en virtuell server där servern är uppdelad i flera delar.

SSL-certifikat är små datafiler som digitalt binder en kryptografisk nyckel till din webbplats. När SSL certifiktatet är installerat på ett korrekt sätt, blir du tilldelad ett https-protokoll som möjliggör säkra anslutningar från en webbserver till en webbläsare.