Bästa webbhotell för 2019

Publicerad: 2019/02/09

Dessa är de webbhotell vi anser vara bäst inför det nya året 2019.

Nytt år, nya möjligheter brukar vi säga. Kanske är det dags att lansera en hemsida du funderat på ett tag. Kanske är det dags att byta webbhotell av någon anledning.

Vi på hittawebbhotellet kommer kort, men koncist gå igenom bestämt sex stycken webbhotell vi anser vara bäst.

 

1. Misshosting

Misshosting placerar vi på nummer 1 på vår lista. Som vanligt värderar vi kundsupport, stabilitet, prestanda och priset för webbhotellet. I våra ögon uppfyller misshosting alla dessa fenomenalt bra. Misshosting erbjuder webbhotell, Virtuell server (VPS) och dedikerad server. Därför har du möjlighet att för en lågkostnad lansera din hemsida, med deras Basic erbjudande, men också nyttja deras andra tjänster när din hemsida växer och trafiken ökar.

Vidare anser vi att deras kundsupport är bland de bättre av de webbhotell vi listar här.

Miss Hosting

Erbjuder webbhotell, virtuell server och dedikerad server

 

2. Egensajt

Även egensajt är ett svenskt webbhotell som vi kommer undersöka mer under 2019. De har en relativt unik struktur på deras webbhotell jämfört med de andra webbhotellen vi listar här. De erbjuder ett standardpaket och ett mer kraftfullt paket. Däremot erbjuder de vad de kallar för anpassad resurs. Detta innebär att du endast betalar för de resurserna du nyttjar.

Vidare erbjuder de andra tjänster så som Snapback på domäner, vilket innebär att de försöker få tillbaka förlorade domäner eller köpa upp attraktiva domäner när de blir lediga.

Egensajt

Unik struktur, där du endast betalar för det du nyttjar.

 

3. Inleed

Inleed ett webbhotell som har vuxit på hos under 2018. Inleed erbjuder telefonsupport dagligen vilket vi verkligen uppskattar. Dessutom erbjuder de live support på deras hemsida när telefonsupporten är stängd. Vidare är säkerhet en prioritet för Inleed. De använder sig av speglade hårddiskar på alla deras servrar samt tar de även backup två gånger per dygn på separata servrar. Därför kan du känna dig trygg med att ha dina hemsidor på Inleeds webbhotell.

Dessutom erbjuder de förmånliga priser på deras webbhotell, så väl som deras Virtuella servrar och dedikerade servrar.

Inleed

Erbjuder säkerhet och support utöver det vanliga.

 

4. Surftown

Surftown erbjuder webbhotell i klass med Misshosting, däremot erbjuder de inte Virtuell server eller dedikerad server. Surftown erbjuder god support med förmånliga priser för webbhotell som är av högsta kvalitet. Här ingår gratis SSL certifikat, de erbjuder Linux-servrar som kan köra Wordpress med den nyaste versionen av PHP. De vi gillar starkt med detta webbhotell är dess kontrollpanel. Surftown har verkligen lyckats göra det enkelt att navigera runt och på så sätt minimera tiden du behöver spendera med tekniska uppgifter.

Eftersom att de inte erbjuder VPS eller dedikerad server har vi placerat dem på plats 3. Denna lista är givet för webbhotell, men vi måste ta hänsyn till kring liggande faktorer som spelar in för webbhotell.

Surftown

Erbjuder webbhotell med utmärkt kontrollpanel.

 

5. Stablehost

Det finns många olika webbhotell att välja på. Det som gör Stablehost unika är deras team, till skillnad från vissa av dom största leverantörerna är StableHost endast 15 anställa. Detta skapar en dynamik med kund i fokus. Vill du känna dig som en del av familjen, är Stablehost rätt för dig. Dessutom erbjuder de följande finesser.

Obegränsat med trafik, servrar med hög kvalité, blixtsnabb laddtid och det kanske allra bästa, enkel installation. Om du vill eller redan använder wordpress, Joomla eller Magento installerar du dem enkelt med 1 klick.

Ps; De ägs numera av Misshosting, därav drivs de nu med god erfarenhet.

Stablehost

Ett litet företag, med stor potential. Du blir välkomnad till en familj.

 

6. FSdata

Det miljövänliga svenska företaget. De satsar på miljövänlig teknik, de äger själva all teknisk infrastruktur och deras kontrollpanel är egenutvecklad. Till skillnad från Stablehost är FSdata familjeägt och har varit verksamma sedan 1997. FSdata är ett webbhotell vi personligen kommer börja använda mer under 2019. FSdata erbjuder webbhotell, virtuell servrar och dedikerad servrar.

Dessutom något som vi verkligen uppskattar är deras öppet köp i 30 dagar. Därför kan du alltså pröva deras tjänst, innan du väljer att byta.

FSdata

Det svenska företaget som erbjuder öppet köp i 30 dagar.

 

Bästa webbhotell för Wordpress

Planerar du för att endast använda Wordpress för dina hemsidor, eller gör du det redan idag? I så fall vill jag göra en sista rekommendation.

Kinsta är ett webbhotell som inriktar sig på webbhotell för Wordpress hemsidor. Jag har dedikerat ett helt inlägg där jag presenterar deras tjänst och varför jag personligen tycker att den är riktigt bra.

Kinsta

Ett av få webbhotell som är specialister på Wordpress

 

OBS!

När du har valt vilket webbhotell du kommer registrera dig på, glöm inte att även köpa ett eller fler domännamn. Men innan du köper dem, rekommenderar jag att du verkligen funderar ut vad för typ av hemsida du kommer skapa, vilket syfte den ska uppfylla. För att därefter fundera ut vad din hemsida ska heta. Tro mig detta kommer vara väldigt viktigt i framtiden. Ska du bedriva någon form av affärsverksamhet, kommer du vilja att din hemsida syns i google. Och en av många av googles rankingfaktorer handlar just om domänen.

För att kortfattat förklara dessa;

  • Ålder på domän
  • Nyckelord i domänen
  • Nyckelord som första ord
  • .se, .uk, eller .de

 

Ålder på domänen betyder precis vad det låter som, ju längre domänen funnits desto bättre är det. Det skapar någon form av auktoritet i googles ögon.

Nyckelord i domänen innebär att du har ditt primära sökord i ditt domännamn. För att ge ett exempel, hittawebbhotellet.se.

Nyckelord som första ord är något som du kan tänka på också, detta ska ge en ännu bättre fördel än att endast ha sökordet i ditt domännamn. Som exempel, webbhotellbästitest.se.

.se, .uk eller .de ifall du bedriver verksamhet i ett visst land kan du använda dig utav landets toppdomän

Dittdomännamn.se - ifall du bedriver verksamhet i Sverige.

Dittdomännamn.uk - ifall du bedriver verksamhet i Storbritannien.

Dittdomännamn.de - ifall du bedriver verksamhet i Tyskland.

... nackdelen med detta kan vara att om du senare vill använda samma domänen för att synas i andra länder kommer det bli svårare än om du haft en .com domän tillexempel.

Om informationen ovan inte är argument nog för att välja ditt domännamn med omsorg

Ska du bygga ett varumärke eller vara nichad? För att om målet är att du ska bli ett varumärke så småningom behöver du tänka steget längre.

Vad menar jag med detta, undrar du nu?

Jo låt säga att du ska ge dig i lån branschen. Låt säga att du skapar en hemsida som ska jämföra smslån. Och döper den till bästasmslån.se. Efter att du arbetat hårt både dag och natt har du lyckats ranka sidan på google och du tänker nu att du ska jämföra även bolån. Då uppstår problematiken (kan ses på olika sätt så klart) med att ditt ”varumärke” heter bästasmslån.se eftersom att det inte reflekterar bolån marknaden. Då behöver du köpa en ny domänen och börjar arbetet på nytt, men skulle du från början döpt domänen till jämförelseavlån.se hade du kunnat skapa en ny del på hemsidan som varit dedikerad för bolån etc.

Du har valt det bästa webbhotellet och domännamn för dig, vad händer sen?

Nu har du listan över de bästa webbhotellen vi rekommenderar på hittawebbhotellet.se, är det dags att välja ett webbhotell och bygga din hemsida. Det kan du göra på olika sätt. Vi brukar rekommendera tre olika sätt att gå tillväga.

Första alternativet är att använda hemsideverktyg så som Heymo och hemsida24. Första hemsidan jag lanserade var via ett hemsideverktyg. Dessa verktyg är väldigt begränsade när det kommer till funktionalitet och design på hemsidan, men ett utmärkt alternativ om du aldrig har lanserat en hemsida förut.

Det andra alternativet är att bygga en hemsida med CMS (Content Management System), med andra ord verktyg så som wordpress, joomla och drupal. Det är alltså program som gör det enkelt att skapa och hantera innehåll på nätet. De flesta är gratis att använda.

Det tredje alternativet är att bygga hemsidan från grunden. Detta är det svåraste av de tre alternativen då du behöver kunskap inom programmering.

Slutsats

Misshosting rankar vi på plats nummer 1, det gör vi för att de uppfyller alla de krav som en webmaster kan tänkas ha. De erbjuder starterpaket till kraftfulla dedikerade servrar. Dessutom erbjuder de första klassig support. Dess vidare kan vi varmt rekommendera alla dessa webbhotell vi listat här. De är noga utvalda av djungeln av alla webbhotell som är verksamma här i norden.

Vi arbetar aktivt för att du ska lyckas hitta rätt webbhotell beroende på vad du är ute efter. Vår jämförelse sida har som syfte att fungerar som Wikipedia, med begränsningen att vi endast har information om webbhotell. Vi har mycket information för den som ny till ämnet så väl som den som är mer avancerad.

När det kommer till att välja webbhotell är det mycket att tänka på. Framförallt om du aldrig ägt en domän förut. Därför föreslår jag att ni kikar på artiklarna nedan.

* Välja webbhotell * Hur webbhotell fungerar * Hur köper man en domän * Tre lätta sätt att bygga en hemsida * Gratis webbhotell * Byta webbhotell

 

Skribent: Alexander Milivojevic Sandvik

Snabblänkar

pil

FRÅGOR & SVAR

Vad är en virtuell server?Liten pil

Virtuell server eller VPS som det även kallas, VPS står för Virtual Private Server. En virtuell server är en typ av server lösning där kunden själv kan administrera över alla delar av servern.Läs mer här

Vad är en dedikerad server?Liten pil

Hos de flesta webbhotell erbjuder idag både dedikerade servrar, men också Virtuella sådana. När du har en dedikerad server hyr du en egen server (maskin) i en lokal fylld med andra servrar. Du kan själv bestämma vilka konfigurationsinställningar du vill ha.Läs mer här

Vad är ett SSL – Certifikat?Liten pil

Ett SSL – Certifikat går att jämföra med din legitimation. SSL-Certifikat är hemsidans legitimation, det säkrar sidans identitet och vem som innehar den. Att ha SSL-Certifikat skapar dessutom en auktoritet för hemsidan, vilket ger användaren en säkerhet när de besöker sidan. Detta är något hemsidan måste ha om du har tänkt att du ska kunna ta betalt genom din hemsida. Person- och bankuppgifter blir ej skyddade om det inte finns ett sådant certifikat för webbplatsen som hanterar betalningarna.

Vart får jag mitt SSL Certifikat från?Liten pil

Vi rekommenderar att du köper det från ditt webbhotell du har din domän på. Just nu erbjuder Misshosting gratis SSL certifikat om du hyr webbhotell där.Klicka här för att gå till erbjudandet

Hur stort utrymme behöver jag?Liten pil

Det beror helt på vad din hemsida ska göra. Är hemsidan främst textbaserad går det utmärkt att välja något enklare alternativen hos webbhotellet. Ska du ladda upp mycket bilder och videoklipp kommer du behöva ett större lagringsutrymme och mer resurser. Då föreslår vi att du väljer ett av de större paketen.

Hur byter jag webbhotell?Liten pil

Jämför webbhotell här på hittawebbhotellet. Välj det webbhotell som uppfyller dina krav. Flytta sedan över din domän till det nya webbhotellet. Detta kan kännas lite knepigt, men de webbhotell vi rekommenderar har bra instruktioner på hur du går tillväga. Kort beskrivet behöver du först få en auktoriseringskod från ditt gamla webbhotellet, den koden skriver du in i kontrollpanelen i hos nya webbhotell.

Vad är en molntjänst?Liten pil

En molntjänst är en teknik som möjliggör hantering av program och datalagring över internet. Det fungerar på så sätt att du sparar filer, bilder, videoklipp m.m. på en server via internet istället för lokalt på din dator eller annan enhet.